fordoniak z wisły (31.0.32.xxx)
11.08.16, 16:33
A nie jest przypadkiem tak że pana Urbaniaka odwołano ze stanowiska prezesa Stowarzyszenia Miłośników Starego Fordon?
fordonianka (89.65.177.xxx)
11.08.16, 17:15
Drogi Experssie - coś mi się zdaje,że ktoś tu ściemnia...albo pan U stracił pamięć ?
Młoda fordonianka (94.141.153.xxx)
11.08.16, 19:27
no chyba nie sciemniają bo wystarczy wejsc na strone stowarzyszenia razem dla fordonu gdzie widnieje wypis z KRS Sądu Rej i zlozona rezygnacja przez Pana Urbaniaka i Ługowskiego z datą 14.06.2016 - to oni zrezygnowali a nikt nie musial ich odwolywać ! Pan Urbaniak zasluguje na Wielki Szacunek za to co przez tyle lat robił i robi dla Fordonu.Nie wspominając o sukcesach sportowych, gdzie wszędzie propaguje Fordon, a dodatkowo potrafi pomagac innym osobom w trudnych sytuacjach losowych. Najłatwiej jest krytykowac nie robiąc nic samemu! Pozdrawiam i życzę mniej nienawiści, bo to niczemu nie służy.
Nieco STARSZA FORDONIANKA (79.186.141.xxx)
11.08.16, 21:47
Nie potrzebne żadne argumenty, wystarczy spojrzeć poniżej na rubrykę "zobacz także". Widnieje tam 5 artykułów o działaniach dla Fordonu, z czego 4 dotyczą zakresu działań historycznych realizowanych przez członków Stowarzyszenia Miłośników Starego Fordonu, a ostatni Fundacji UKW. Niektórzy po prostu ciężko pracują dla Starego Fordonu i nie myślą o promocji, nie muszą też zabiegać o nagrody i zaszczyty, bo nie one są ich celem.
Mieszkanka Fordonu Nowego (83.20.252.xxx)
11.08.16, 23:20
Świetnie ze stowarzyszenia się jednoczą i my z Nowego Fordonu dołączymy Nasze sily do Was jeśli oczywiście pozwolicie.Jesteśmy zainteresowani współpraca.odezwiemy się napewno.
Jam (37.47.10.xxx)
12.08.16, 07:16
Jam (37.47.10.xxx)
12.08.16, 07:16
Do "Młoda Fodonianka" każdy członek stowarzyszenia jest informowany o Walnym Zgromadzeniu, więc posiadająć wiedzę o tym, że zostanie się wyrzuconym ze stowarzyszenia, to co robisz? Czy powody wyrzucenia obu Panów nie są istotne i nie rzucają się cieniem na ich dzialalności? Czy to nie dziwne, że człowiek, który zakładał stowarzyszenie MSF mówi, że zmenił cele i wizje? Poza tym czy to nie groteska, że dwa stowsrzyszenia muszą podpisywać porozumienie o współpracy ( na 4 lata , a później ?), żeby działać? A może to sztuka dla sztuki w świetle reflektorów?
q (89.229.2.xxx)
12.08.16, 07:19
q (89.229.2.xxx)
12.08.16, 07:19
A głosy w wyborach proporcjonalne do ilości mieszkańców !
Fordończyk (89.229.2.xxx)
12.08.16, 07:22
A po wyborach [ proporcjonalnych ] Stary Fordon na śmietnik historii ! Dawno o tym pisałem !
Obserwator z Fordonu (89.64.31.xxx)
12.08.16, 07:28
Autor artykułu nie zadał sobie chyba trudu, aby napisać uczciwy, prezentujący zdania dwóch stron artykuł. W zamian otrzymaliśmy prasową ustawkę, gdzie dwa marginalne stowarzyszenia niczym Putin z Erdoganem podpisują jakieś kwity. Interesuje mnie, czy pan Urbaniak, udzielny władca na stadionie przy Sielskiej ma odpowiednie kompetencje, np. wykształcenie do zawiadywania takim obiektem. Może któryś z dziennikarzy przyjrzy się specyfice jego pracy na zawiszy. Państwo, w państwie. Jedno przyznam, Urbaniak świetnie sobie radzi z mediami, od lat mydląc wszystkim oczy.
12.08.16, 07:31
Jakie stowarzyszenia się jednoczą. Wyszogród to śmiech na sali, a ten nowy twór Urbaniaka, to raczej kółko wzajemnej adoracji. Ustawka dla paparazzi.
12.08.16, 07:33
Nawet wczoraj był koncert w synagodze, organizowany przez UKW. Niestety stan zdrowia nie pozwolił mi na nim być. Ale fakt jest taki Stary Fordon żyje dzieki aktywności miłosników, fundacji i klubu 50+.
12.08.16, 07:35
Został wyrzucony. Jak czytałem w sieci nawet mu dowagi zabrakło aby spojrzeć członkom stowarzyszenia w oczy. Sprawdziłem też datę założenia jego nowego stowarzyszenia i co. Założył je już przed wwaleniem ze stowarzyszenia miłośnicy starego fordonu. I kto tu kłamie
12.08.16, 07:41
Chyba żartujesz. I co nagle tak z mostu bez przygotowań poszli o założyli nowe stowarzyszenie. czy powiadomili o tym stare stowarzyszenie? Na pewno nie. To tylko dowodzi że knuli za plecami kolegów znacznie wcześniej.
12.08.16, 07:43
W uzupełnieniu. Urbaniak może zasługiwać na szacunek, jednak cała ta sprawa stawia go w złym świetle. Niech napiszą ci co znają go jeszcze lepiej. Nagle się okaże że król jest nagi!!!!!!
fordoniak (5.172.255.xxx)
12.08.16, 09:25
Pieski wulkanizatora szczekają, sprawdźcie lepiej wasze faktury za festyn, skarbówka już się przygląda.
Mieszkaniec Fordonu, które kiedyś było miaste (83.8.104.xxx)
12.08.16, 09:45
W jedności siła. Cieszę się że organizacje społeczne podejmują wspólne działania w celu polepszenia współpracy na rzecz społeczności lokalnych. I chyba o to chodzi. Cytując przysłowie " Zgoda buduje, niezgoda rujnuje" mam nadzieję że im więcej organizacji połączy siły tym więcej będą mogli zrobić i lepiej reprezentować społeczność lokalną a nie swoje prywatne interesy.
Kowalski (83.8.104.xxx)
12.08.16, 09:58
Zarząd Stowarzyszenia Miłośników Starego Fordonu został poinformowany o fakcie odejścia panów Andrzeja Urbaniaka i Mirosława Ługowskiego ze stowarzyszenia już na koniec maja. A że zarząd ukrywał ten fakt przed resztą członków stowarzyszenia to widocznie miał ku temu powód. Komentarz - Obserwator z Fordonu jest nieuprawniony że" knuli za plecami". Można wręcz powiedzieć że to reszta Zarządu knuła za plecami panów Andrzeja Urbaniaka i Mirosława Ługowskiego.
12.08.16, 10:33
Pieski wulkanizatora, a kto to jest. Bo nie bardzo się orientuję o kim piszesz. Jak wiesz że faktury są nieprawidłowe to zgłoś. Miłośnicy Fordonu musieli się już chyba rozliczyć z urzędem, a dokument o ile się dobrze orientuję musiał podpisac poprzedni zarząd. Kim są te pieski? Koledzy Urbaniaka z zawiszy? Już pisałem, że faktycznie trzeba się przyjrzeć rozliczeniom za biegi Andrzeja, to zawsze była sprawa spod stołu. Ale o tym na Sielskiej wszyscy wiedzą. przecież Andrzej nie od dziś ma tam pseudonim Szczurek. To chyba o czymś świadczy. Tu potrzeba dobrego dziennikarza i prawda wyjdzie na jaw.
tato fordoniak (79.184.24.xxx)
12.08.16, 10:37
Hm widząc co się dzieje w Fordonie to lepiej jak dwa stowarzyszenia się łączą niż mają ze walczyć, a co do SMSF no to po tego rocznym pokazie walczących żołnierzy który trwał łącznie 17 minut i nie był w jakiś sposób powiązany z Fordonem stwierdziłem że grupa wulkanizatora schodzi na dno. A tak swoją drogą słyszałem że zrobili niezły przekręt finansowy, hm czy tym już się zainteresowała prokuratura.
12.08.16, 10:38
Do tanga trzeba dwojga, a tu nie wygląda na to aby ludzie pana Urbaniaka chcieli z kimś z Fordonu wejść do współpracy. Na razie wybrali Wyszogrod z Bydgoszczy, który od lat nic nie robi, ale podobnie się prezentuje. Najważniejsze być w świetle fleszy. I tak się stało obaj panowie i flagi miecze, są na zdjęciach. Sukces
SMSF (79.186.141.xxx)
12.08.16, 12:15
SMSF (79.186.141.xxx)
12.08.16, 12:15
Stowarzyszenie Miłośników Starego Fordonu oświadcza, że już wystosowaliśmy zaproszenie do autora powyższego artykułu. Mamy nadzieję, że pan W******* Bielawa zechce się z nami spotkać, a redakcja Expressu Bydgoskiego wykaże zainteresowanie obiektywną publikacją oraz przedstawieniem opinii publicznej niezaprzeczalnych faktów - na podstawie istniejących dokumentów, które gotowi jesteśmy udostępnić. Jeżeli natomiast chodzi o ewentualne zainteresowanie naszą buchalterią służb skarbowych to serdeczne dzięki za info... Nie ma to jak „życzliwy” przyjaciel. Nie wiedzieliśmy dotąd, że Urząd Skarbowy przed wszczęciem kontroli upublicznia swoje plany – chyba, że ktoś wie to z pierwszej ręki, oczywiście jako inicjator odpowiednich działań. Gratulujemy odwagi i publicznego potwierdzenia, że działalność niektórych społeczników to tylko pozory, gdyż całą swoją energię skupiają na obrzucaniu błotem i pisaniu fałszywych donosów, zamiast zająć się rzeczywistym działaniem i poddać społecznej ocenie w ramach zdrowej, uczciwej rywalizacji. Na najbliższe wolne dni życzymy wszystkim pięknej pogody i udanego wypoczynku. Zapraszamy Wszystkich Państwa w niedzielę nad Wisłę i w poniedziałek do Synagogi. Szczegóły na https://www.facebook.com/stowarzyszeniemilosnikowstaregofordonu/
12.08.16, 13:21
Skoro coś słyszałeś to koniecznie napisz. A pokazy walczących żołnierzy były trzy, więc chyba czegoś nie zauważyłeś. Ja lepiej przygotowałem się do tej lekcji i sprawdziłem u źródła ile za wystep bierze artysta Andre. Jest to koszt do 8 tys. złotych. Na pewno zajmował się nim pan Urbaniak, czy stowarzyszenie raczy napisać ile was to kosztowało?
12.08.16, 13:26
I to jest uczciwe przedstawienie sprawy. Ci wasi dawni prezesi nie byli warci trzymania tych na stanowiskach nawet przez miesiąc. Teraz widać jaki ferment sieją, nawet tu na forum. Apeluję do dziennikarzy i władz zawiszy, przyjrzyjcie się dobrze tej gwieździe z Fordonu, bo coś tu nie gra.
12.08.16, 13:51
Do opowieści Kowalskiego. Zarząd ukrywał złożone rezygnacje??? A oni nie byli w zarządzie? Czyli knuli za plecami i robili niezdrową atmosferę, tak jak teraz. Jak ktoś chce odejść to odchodzi, po co takie bzdury piszesz Kowalski. Obaj zachowywali się jak dzieci, dobrze że ich wyrzucono. A kiedy złożyli oficjalne potwierdzone pieczątką wpływu pisma?? Ktoś wie?
franczeska87 (46.187.134.xxx)
12.08.16, 19:31
gdzieś widziałam ten sposób pisania ..tego niby OzF. Pisze i rozmawia sam ze sobą. To jest zmanipulowane .
12.08.16, 19:37
Zgadłaś i teraz mi wstyd. Zawsze gadam do siebie, piszę do siebie a nawet smsy wysyłam sam do siebie. Manipuluję cały czas. A może coś napiszesz dotyczącego tematu. Pewnie zabrakło argumentów.
franczeska87 (46.187.134.xxx)
12.08.16, 19:50
Widzisz synku jestem z FORDONU. Mam wolny zawód, stąd jestem częstym gościem w TORUNIU .Dobrze ze ci wstyd ,jeszcze rokujesz...co, nie wiem .W temacie jestem ,nie muszę pisać na ten temat .Zmusiłeś SMAF do odpowiedzi ,już to się nie powtórzy ,,,wiedzą kim jesteś ,manipulantem
Młoda fordonianka (83.8.104.xxx)
12.08.16, 19:51
Widzę ze połączenie się stowarzyszen to było "Włożenie kija w mrowisko" i kłuje w oczy.Pozwólmy im działać i zobaczymy co z tego wyjdzie. Kazdy ma prawo do działania o obrzucanie inwektywami osób którzy chcą coś zrobić to co poniektórych wada narodowa. Przykre to a jednak prawdziwy co może zdziałać zazdrość i zawiść !!!
12.08.16, 20:11
Teraz na poważnie. Jeżeli dwa stowarzyszenia miały taką potrzebę połączyć się dla podniesienia sobie prestiżu, to dobrze. Swój do swego ciągnie. Faktycznie niezadługo zobaczymy jaki bękart z tego wyjdzie. Na pewno Fordonowi się nie przysłuży, a ojcom tego projektu stanie w ością w gardle. Poczekajmy do wyborów.