franczeska87 (46.187.134.xxx)
12.08.16, 21:01
Tak o swojej MAMIE ,ty bluźnisz , nie boisz się....OCZY SA PO TO ZEBY WIDZIALY, USZY ZEBY SLYSZALY, A BUZIA , ZEBY NIE ZAWSZE SIE OTWIERALA.
Mieszkaniec fordonu (83.21.98.xxx)
12.08.16, 21:06
Brawo wreszcie ktoś zrozumiał ze jest wizja na Cały Fordon a nie tylko kwadrat przy wulkanizacji ....bo jeleni coraz mnie w starym fordonie
Jagoda (83.23.57.xxx)
12.08.16, 23:09
Jagoda (83.23.57.xxx)
12.08.16, 23:09
Chcąc uciszyć zbędne komentarze i niepotrzebną zawiść, pozwole sobie zacytować prezesa SMSF: Jako nowy prezes Stowarzyszenia Miłośników Starego Fordonu, chciałbym podziękować Andrzejowi Urbaniakowi i Mirosławowi Ługowskiemu za półtoraroczną współpracę . Myślę że różnica zdań nie pokrzyżuje naszych wspólnych dążeń do promocji i rozwoju Starego Fordonu. Życzę dalszych sukcesu w Stowarzyszeniu " Razem dla Fordonu" ." Pan Urbaniak również nie wyraża się negatywnie o SMSF, więc nie rozumiem o co cały ten ferment.
Obserwator z Fordonu (89.64.31.xxx)
13.08.16, 08:02
Mała uwaga. Jak ktoś się na tobą zlituje, to będziesz miała synka, a do mnie tak się nie zwracaj.
13.08.16, 08:10
Teraz dopiero się dowiedziałem kim jest wulkanizator i jego pieski. Ładnie określają go zwolennicy pana Urbaniaka. Pogarda i nienawiść. Dobry przykład jest powyżej, otóż Wulkanizator, wbrew nieuczciwej postawy obu byłych prezesów, potrafił podziękować za wspólny czas poświęcony działaniom na rzecz Fordonu. Jednak pana U oraz pana ?? wyrzuconych przez resztę członków ze stowarzyszenia, na taki gest nie było stać. Nie przyszli na walne? Nie przyszli. Powiedzieli że za plecami założyli nowe stowarzyszenie. Wychodzi na to że nie. Zarząd liczy 5 osób, dwie wyrzucono, czyli większość nie zgadzała się z wrogą wobec członków postawę obu byłych prezesów. Czytając poniższe wypowiedzi zauważyłem, że zwolenników pana Urbaniaka cechuje agresja, pycha, pogarda i nieustannie wypowiadane pogróżki. Czyli reasumując, tak wyglądają pieski pana Urbaniaka. Wątpliwe jest aby ktoś normalny chciał z wami współpracować. Pozostaje wam jedynie kółko adoracji pana Andrzeja, jego czynów, dokonań i zasług. Pozdrawiam wszystkich.
najmłodsza starofordonianka (88.156.132.xxx)
13.08.16, 09:32
bawicie mnie ogromnie , a zwłaszcza pieski Pana U . tyle jadu i kłamstwa brawo ,straszycie skarbówką no coż to tylko świadczy o waszym poziomie i intencjach Stary Fordon tyle przetrwał przetrwa i was a oczernianie ,donoszenie,wydzwanianie po urzędach świadczy tylko o waszym niskim poziomie
Jagoda (83.23.86.xxx)
13.08.16, 10:11
Jagoda (83.23.86.xxx)
13.08.16, 10:11
Czytując poniższe wypowiedzi zauważyłam, że zwolenników SMSF cechuje agresja, pycha, pogarda i nieustannie wypowiadane oszczerstwa, parafrazując twoje słowa Obserwatorze. To kto będzie chciał z nami współpracować roztrzygnie czas, a nie osoby twojego pokroju. Bo odróżnia nas to, że nie chcemy działać tylko dla Starego, ale dla CAŁEGO Fordonu i nie interesuje nas robienie "hucznych" imprez, a działanie na rzecz drugiego człowieka. Jeżeli Tobie i innym to przeszkadza to trudno, widać ciężko pogodzić się z tym, że inni też mają chęci i ochotę poświęcać swój czas i energię dla dobra drugiego człowieka.
13.08.16, 16:45
Takie szczytne cele ,a tu tyle zakłamania ,nieprawdy, tyle zepsucia ,tyle rozmów z duchami...i to jeden gadający sam ze sobą spowodował ta lawinę kłamstw .Możliwe ze oglądałeś bez liku film-ROZMOWA Z DIABLEM-i się utrwaliło?
13.08.16, 17:22
Nie wiem w czym problem. Zakłamanie, zepsucie i inne fantasmagorie to ludzie pana Urbaniaka. Nie znam ich, prócz wątpliwego zaszczytu widzenia raz na jakiś czas pana Andrzeja. Masz rację franczesko87 kontakt z tym człowiekiem to prawdziwa rozmowa z diabłem. Dziś to wiem. Przyznaję ci rację, że jego postawa powoduje że inni uczciwi ludzie, tacy jak ty franczesko87, nie mogą pogodzić się z lawiną kłamstw jakie ciągną się za tym człowiekiem. Cieszę się, że znalazłem w tobie zrozumienie i poparcie. Czas na Urbaniaka, czas aby ktoś z zewnątrz przyjrzał się kim jest ten człowiek i dlaczego nikt prócz podobnego bankruta, jakim jest pan Szatkowski nie myśli żaby z nim współpracować. Każdy jest kowalem własnego losu.
13.08.16, 17:30
Udałem się dziś na spacer po Fordonie. Przyznaję, że interesował mnie wulkanizator i jego pieski. To co zobaczyłem, wywarło na mnie spore wrażenie. Całkiem spora grupa piesków, w pocie czoła biegało między ulicą ?? i synagogą. Jak się zapytałem co robią, niczym nawiedzeni powiedzieli że przygotowują wystawę jakiś maczef z żydowskiego cmentarza. Ich energia ujęła mnie. Być może są to wariaci, ale pozytywnie nastawieni. Nie ukrywam, że uśmiałem się z ich zaangażowania. Teraz rozumiem dlaczego pana Andrzeja wśród nich nie ma. Na pewno nie pasował. Jak sprawdzę w internecie o jakie wydarzenia chodzi, to napisze.
13.08.16, 17:36
Jak widzę nikt nie nastaje na nową grupę imieniem Andrzeja Urbaniaka. Problem leży w ich nastawieniu do stowarzyszeń i fundacji które działają w Fordonie. Komentujemy jedynie romans Urbaniaka z Szatkowskim. Kiedyś na święcie Fordonu przed rokiem, pan Andrzej zastrzegał się że Szatkowski w naszej dzielnicy jest skończony, i nikt normalny z nim nie gada. A dziś proszę, jest inaczej. Urbaniak ustawia się tak aby mieć z tego korzyść. Wstyd mi za niego.
13.08.16, 17:43
Widzę Jagodo, oby nie wilcza, że znasz temat. Zapewne pieski wulkanizatora nie chcą przeszkadzać w szczytnych zamierzeniach nowego stowarzyszenia. Tyle że agresja widoczna nawet tutaj cechuje pieski Urbaniaka. Prywatnie uważam, że Urbaniak na zawiszy leni się i stał się panem na włościach. Urbaniak jest mściwy, ma rozdęte ego, wydaje mu się że jest bogiem. Lubi światła reflektorów, wywiady i pochwały. Pławi się w tym. Jest głęboko przekonany że jest bohaterem Fordonu. Jestem pewien że jest w błędzie. Tak się stało że w miłośnicy starego fordonu poznali się na nim i go wyrzucili. Dziwne jest że poznali się na nim tak późno. Czas aby express na spokojnie zobaczył jak nieciekawą i miałką postacią jest ten człowiek.
Ja! (188.146.5.xxx)
13.08.16, 19:08
Ja! (188.146.5.xxx)
13.08.16, 19:08
Skąd u ludzi tyle zawiści i podłości?Podpisując sie psełdonimem nie macie odwagi ukazać swych zakłanamym twarzy.Ludzie oczerniający SMSF i obecnego prezesa to ludzie,którzy zostali usunięci ze Stowarzyszenia.Były prezes i państo P.aby odwrócić uwagę od swej nie uczciwej przeszłości rzucają pomówienia ku osobą,które coś osiągają uczciwie.Zazdrość i podłość robi z tych ludzi "gnidy" chodzące i dokuczające innym.Zanim oczernicie jeszcze kogoś Wy z "Razem" spójrzcie w swą przeszłoś i jie zarzucajcie komuś czegoś co sami robiliście i robicie.To na tyle!
Jagoda (83.23.86.xxx)
13.08.16, 19:44
Jagoda (83.23.86.xxx)
13.08.16, 19:44
Ja! również nie widzę, abyś się podpisał. Widzę jedynie pseudonim, który nic nikomu nie mówi. Co do reszty wypowiedzi, chyba szkoda moich słów, bo już prędzej ktoś zauważył, że nikt z "Razem" nie został wyrzucony, czy usunięty, sami odeszli. Ot, taka historia.
13.08.16, 20:00
To czy sami odeszli chyba bardzo łatwo sprawdzić u źródła. Na walnym ich nie było. Czy to prawda? Nie stawili się, bo zabrakło im przysłowiowych jaj. Tchórze. Jak znam pan Urbaniaka, wcale mnie to nie dziwi, Na Zawiszy jego knowania to norma, podobnie jak przy innych okazjach. Ślepi którzy tego nie widzą. Nie dajcie się rolować pieski Urbaniaka. Wykorzysta was tylko wtedy, kiedy będzie miał nad wami kontrolę. W stowarzyszeniu nie miał i go wyrzucili.
13.08.16, 20:15
Dzisiaj i jutro święto St.Fordony, nie piszecie czy byliście? chyba nie, wy zakłamani, niby obrońcy St.Fordonu .Ja byłam i nie widziałam ,żeby ktoś szczekał jak wy niby FORDONIACY. Obserwator to obserwuje zgadza się ?obserwuje, kto ? klika i jak klika....ha ha ha .
Jagoda (83.23.86.xxx)
13.08.16, 20:56
Jagoda (83.23.86.xxx)
13.08.16, 20:56
O walnym nie każdy został poinformowany, poza tym po co mieli by być, skoro tydzień prędzej złożyli rezygnację? Jak obie strony pisały, rozstały się pokojowo, więc po raz kolejny: po co cały ten ferment? A co do cytuję "piesków" (ugh, jak to brzmi... i po co te inwektywy?) w "Razem" wszyscy są sobie równi i każdy pomysł jest tak samo ważny, a że m.in. p. Urbaniak napędza to koło, ma doświadczenie w byciu społecznikiem, a doświadczenie i wiedza to coś czego od tak się nie zdobywa. Na zakończenie moich wypowiedzi: ja sama osobiście nikogo nie oczerniam, nie mam zamiaru, po co marnować czas na negatywne rzeczy skoro można go spożytkować w o wiele lepszy i pozytywniejszy sposób i tego samego życzę i jednej i drugiej stronie tej jakże zażartej i jakże niepotrzebnej dyskusji.
13.08.16, 20:57
Zastanowiła mnie twoja nerwowa reakcja. Sprawdziłem na stronie, wulkanizatora i jego piesków, zatem wiem że święto jest jutro, gdzieś od godziny 2 po południu, a w poniedziałek o 1.30 odsłaniają tablicę na Bydgoskiej a potem wycieczka po Fordonie. Coś jest jeszcze po wycieczce w synagodze, ale nie pamiętam. Jednak pytam franczeskę87, czy to jest złe? Mnie takie działania wyłącznie cieszą. Historia Fordonu, podana chętnym do zwiedzania.
13.08.16, 21:04
Jagoda po co takie bzdury piszesz. Kłamiesz i się nie wstydzisz. Czy to w ogóle możliwe że wywaleni członkowie zarządu nie wiedzieli kiedy jest walne? Przecież takie kłamstwo bardzo łatwo sprawdzić. Być może w Razem wszyscy są równi, ale pan Urbaniak jest równiejszy niż inni. Skoro w niego wierzysz, zagrożenia nie ma. Spróbuj się sprzeciwić. Pan Urbaniak będzie rozliczony. Jest sprytny, jednak dla mnie to medialna wydmuszka. Wystarczy ją prześwietlić i wyjdzie pustka.
Młoda fordonianka (83.5.31.xxx)
14.08.16, 00:25
panpani Ja widać ze jesteś w temacie usunięcia z SMf mówiąc o Prezesie ale ciekawa jest historia Panstwa P czy Oni również zostali wyrzuceni? Bo jak wynika z Twojego wpisu oprócz Prezesa zarząd usunął kogoś jeszcze .Może cos więcej napiszesz na temat państwa p zaczyna się robić ciekawie.Niech się wszyscy dowiedzą za co zostali usunięci.
14.08.16, 09:24
Sprawdziłem rejestrację nowego stowarzyszenia i jest tam niejaki pan P. który zajmuje stanowisko wiceprezesa. A to nie on i jego żona napadli na człowieka gdzieś przy Wyzwolenia i wybili w samochodzie wszystkie szyby. Bardzo agresywna to i niemiła para. Wyrzucono ich z cafe rynek, i ze stowarzyszenia. Ale wcale mnie nie dziwi że pan Urbaniak znajduje poparcie wśród takich ludzi. Widać to dziś po zachowaniu jego zwolenników. Obrzucają wulkanizatora i jego pieski fałszywymi oskarżeniami, bo sami mają zbyt wiele do ukrycia. To się jednak nie uda. Fordoniacy mają dobrą pamięć.
Jagoda (79.186.136.xxx)
14.08.16, 09:45
Jagoda (79.186.136.xxx)
14.08.16, 09:45
Bardzo ciekawe są twoje opowieści. Może pojawisz się w Sądzie jako świadek skoro tyle na ten temat wiesz?
Mloda fordonianka (83.5.24.xxx)
14.08.16, 19:14
Juz nie oczekuje zadnej odpowiedzi od Ja! ani Obserwatatora poniewaz dotarlam do zrodla ktore wyjasnilo pare istotnych dla mnie faktow.jesli obrzuca sie inwektywami osoby ktore pomagaj innym wspieraja ich to swiadczy tylko o danej osobie kalumnie i oszczerstwa to dobra pozywka dla tych ktorzy maja wielkie kompleksy i zanizone ego a trudno sie przyznac do tego ze juz nic od siebie nie moga dac! Wrecz przeciwnie potrafia tylko krytykowac innych nie robiac NIC.Obserwator wez sie lepiej do pracy bo za duzo obserwujesz.brzuch pewnie zwisa do ziemi powieki opadly od nadmiaru "obserwacji trunkowej"reszta tez szwankuje jak widac w wypowiedziach Plujesz Jadem- uwazaj bo watroba nie wytrzyma.No coz tyle na temat Obser.
15.08.16, 08:25
Ciekawe informacje o "działniach" któregoś z wiceprezesów stowarzyszenia razem dla fordonu mozna znaleźć na facebooku. Okazuje się ze wczoraj na Bydgoskiej napadł na jednego z piesków wulkanizatora. Czy we w razem dla fordonu nie powinniście założyć jakiegos klubu bokserskiego? Napady, zastraszanie, donosy kim wy jesteście ludzie i kto chce z wami wspołpracowac? A przed sądem to może najprędzej stanie wasz wiceprezes. za groźby i napady na ludzi w Fordonie.
Jam (95.178.117.xxx)
15.08.16, 11:46
Jam (95.178.117.xxx)
15.08.16, 11:46
- Jagoda: O walnym nie każdy został poinformowany, poza tym po co mieli by być, skoro tydzień prędzej złożyli rezygnację? Jak obie strony pisały, rozstały się pokojowo, więc po raz kolejny: po co cały ten ferment?
Jagoda nie znasz się i może dlatego piszesz głupoty, ale warto pytać, bo kto nie pyta nie błądzi. Każdy z członków musi zostać poinformowany o Walnym Zebraniem Członków 14 dni przed jego zwołaniem. To jeżeli tydzień wcześniej od Walnego złożył rezygnacje, to .....pomóc? Drugą rzeczą jest, że formalnie Walne powołuje i odwołuje członków Zarządu, więc dlaczego P. Urbaniak nie było na tym Zebraniu? Bał się czegoś? Bał się całego stowarzyszenia?
Nowy Fordon (77.254.43.xxx)
15.08.16, 14:29
Ja czekam aż coś mądrego zacznie się dziać a nie tylko imprezowanie .
Czekam na szeroką współpracy ale pomocy jedni drugim. Ani nie robią tego gazety nasze regionalne ani nikt a jak jest w innych miastach bogatszych od Bydgoszczy. Tam ktoś ma coś do wydania informuje się i wydaje, to samo ze sprzedażą lub pomoce różnych napraw czy remontów za względną cenę.Mamy też zdrowych emerytów , którzy od czasu do czasu też by chcieli być przydatni i pomóc komuś.Bydgoszczanie to 3/4 emeryci więc pomyślcie o nas !
15.08.16, 18:23
Do psychicznego -zgaś lampę idz spać ,bo takiego tempa w pisaniu bzdur nie wytrzymasz, żyłka ci pęknie.
Fordek (83.23.2.xxx)
16.08.16, 08:18
Fordek (83.23.2.xxx)
16.08.16, 08:18
Ludzie opamiętajcie się na na tym polega życie aby się kłócić, a jeżeli chcecie się kłócić to umówcie się na piwo i pogadajcie sobie w cztery oczy będzie łatwiej. Właśnie przez taką POLSKĄ zawiść co się tu na tym forum wylewa nigdy nie będzie dobrze. Ludzie opamiętajcie się.
Obserwator z Fordonu (89.64.29.xxx)
18.08.16, 18:34
Czyn wiceprezesa Razem dla Fordonu, który napadł na dziewczynę ze stowarzyszenia i wyzwał ją od ostatnich, został zgłoszony policji. Nurtuje mnie jedno pytanie, jak to jest u was Razem dla Fordonu, że wśród prezesów aż dwóch wchodzi w konflikt z prawem. Jeden demoluje samochód bogu ducha winnego obywatela, na Wyzwolenia, a drugi napada na ludzi przy Bydgoskiej. Możliwe że masz rację franczesko87, trzeba ich zamknąć w psychiatryku.