Wybór szkoły (2)

07.07.18, 09:26

Moja córka od września idzie do ósmej klasy i jestem (bo ona jeszcze niewiele o tym myśli - 13 lat) przerażona....w naszej podstawówce brak informacji o tym z czego można wybierać za kilka miesięcy , mieli doradztwo zawodowe - jako najlepszą opcję przedstawiono im że trzeba podpisać umowę na naukę zawodu u pracodawcy , bo wtedy uczymy się tylko zawodu ,nie ma pozostałych przedmiotów i cały czas dostajemy już pieniądze - jak się o tym dowiedziałam to byłam w szoku ..... zamiast dzieci zachęcić do dalszej nauki czy to w szkole branżowej czy w średniej to wskazuje się dzieciom najprostszą drogę do nizin społecznych.
Wiem że są szkoły podstawowe , gdzie uczniowie z klas 7 i 2 gimnazjalne jeździły do szkół branżowych , w których odbywają się praktyki i tam dzieci miały okazję zobaczyć to od środka.....bo w ostatnim roku nauki w podstawówce to już nie będzie na to czasu....

Rozwiń Wybór szkoły Gosik (213.241.37.xxx) 07.07.18, 09:26
Rozwiń Ułatwienia gosc (95.160.159.xxx) 10.07.18, 19:21

regulamin

Polska Press Sp. z.o.o informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie expressbydgoski.pl podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.