Windykacja dla lichwiarzy (8)
23.04.19, 22:34
Czy nikt nie myśli o tym, że wszystkie pożyczki parabankow to oczywista lichwa? Prowizja wynosi 100% kwoty pożyczki a RRSO tyle samo lub więcej. Jeśli ludzie biorą takie pożyczki to tylko desperacji, bo brak im środków na życie. Często są to emeryci. Uważam zgodę przez państwo na taką grabiez za niemoralna i wątpliwą prawnie. Od tego powinno się zacząć. Zamiast mnożyć listy dłużników tworzyc listy lichwiarskich firm finansowych. Dlugi trzeba spłacać ale długi uczciwie wyliczone. Druga sprawa to sądownictwo. Jakim prawem jakiś e-sąd bez dowodów decyduje o długach obywateli. Czy ktoś tam wie cokolwiek o tych tzw spółkach z o.o. niby finansowych? To wszystko tworzy bałagan i działa zawsze na niekorzyść dłużnika, nawet jeśli nim nie jest. To wstyd dla Polski i jego rzekomego prawa.
Windykacja dla lichwiarzy
Beta (5.173.195.xxx)
Windykacja dla lichwiarzy
Beta (5.173.195.xxx)
Czy nikt nie myśli o tym, że wszystkie pożyczki parabankow to oczywista lichwa? Prowizja wynosi 100% kwoty pożyczki a RRSO tyle samo lub więcej. Jeśli ludzie biorą takie pożyczki to tylko desperacji, bo brak im środków na życie. Często są to emeryci. Uważam zgodę przez państwo na taką grabiez za niemoralna i wątpliwą prawnie. Od tego powinno się zacząć. Zamiast mnożyć listy dłużników tworzyc listy lichwiarskich firm finansowych. Dlugi trzeba spłacać ale długi uczciwie wyliczone. Druga sprawa to sądownictwo. Jakim prawem jakiś e-sąd bez dowodów decyduje o długach obywateli. Czy ktoś tam wie cokolwiek o tych tzw spółkach z o.o. niby finansowych? To wszystko tworzy bałagan i działa zawsze na niekorzyść dłużnika, nawet jeśli nim nie jest. To wstyd dla Polski i jego rzekomego prawa.
ŚWIĘTA PRAWDA DOTYCZĄCĄ E SADU
Maria (89.79.217.xxx)
25.04.19, 08:58
ŚWIĘTA PRAWDA DOTYCZĄCĄ E SADU
Maria (89.79.217.xxx)
25.04.19, 08:58
Zgadzam się całkiem z powyższą odpowiedzią na opis windykacji
Prawdą jest że ta instytucja e sąd bardzo często i gęsto nie posiada żadnych konkretnych informacji o dłużnik
Kierują się tylko tym co dany wi dyktator
Powie.
Dlaczego tak uwazam
Zapozyczylam się w firmie privident
OCzys8 splacona
Kwota 1500 złotych
Spłata wyrównana po trzech miesiącach
Dokumenty które potwierdzenie wplat
Jak się okazało pani z Provident oczywiście dokumenty wpłaty KP wystawiał podpis pieczrc
Lecz jak się okazuje po kejnych 2 miesiącach otrzymuje pismo Proszę w trybie natychmiastowym uregulować swój dlug
Nie powiem zrobiła wielkie o zy
Ponieważ splacilam
Udalan się do Provident
A na miejscu ku mojemu zdziwieniu
Pani mowi
Szanowni państwo niestety nasz pracownik nie dostarczył żadnych pieniędzy do biura
Tak wiec na moje pytanie
To oznaczać
Ma że mam pirsz kolejny spłacić dług?
"ku mojemu zdziwieniu odpowiedź była
No raczej wypadało by tak zrobic
Na pytanie c, emu nie potrafią wyegzekwować swoich pieniędzy od pani która pobierala spłatę
Wypisujac jednocześnie kp
Odpowiedź
Nie wiemy gdzie można by ją znaleźć
Nie posiadamy adresu stałego zameldowania
Tylko czasowy
Szanowni państwo jakie było moje zdziwienie odpowiedzi
Tak wiec pytam czy zdaje sobie sprawę z tego co robi
Co mowi
Tak oczywiście
Ktoś musi po raz drugi to splacic
Wysmialam ja i krótkim stwierdzeniem
Do pa i z prov4
Nowie
Czy da pani mi to na piśmie
Odp
Tak proszę zaczekać 10 min
Odp moja
Oczywiście
Po otrzymaniu dokumentow
Mówię
Dziekuje
A teraz szanowni państwo
Spotykamy się w sądzie
Odp pani
Proszę zaczekać proszę o ten dokument
Moja odpowiedź
Przykro mi
OSzustwo będzie ukarane wobec panstwa
Oczywiście sprawa została skierowana do sądu dokumenty oraz cała rozmowa nagrana trafiła do Sadu
Wyrok Sadu
Pani nie jest dluznikiem
A że ponioslam
Stresy dodatkowe problemy zdrowotne z uwagi stresu
Z tym że jestem po rozległym zawale oraz choruje
Na białaczkę Li. Faktyczną
Leczona od wielu lat
Sad biorąc pod uwagę fakt oraz sytuację próby wyłudzenia ponownie pieniędzy
Wydał wyrok dla tej pani kara
Dwa lata w zawieszeniu na trzy lata kodeks karny
Oraz zadość uczynienie z uwagi że próbowano mnie po raz kolejny jak to sąd ocenil
Sponiewierac
Pomimo że dokumenty wat wraz z pieczątką są
A próby wyłudzenia nauczy ta pania
Rezusu i uczciwosci
Zakończenie sprawy sadowej
Wyrok w zawieszeniu
Plus zadość uczynienie wysojlsc
5 tys złotych
Tak wiec jeżeli szanowni 6 macie podobne problemy ub też forma wpisała was do KRD info monitor krdt
Kredyty restruktuzacyjne acoaek poza bankowe
Windykator. RusprEdz swoje dane osobowe
Sad oczywsci wasz KRD wjednej sprWis6
Walczciez ta. Banda oszudtow
Nie dawajcie mumerowdow osob
Bo często ie jesteś dłużnikiem nie znasz tematu nie podawaj i nie zależy na niczym od kogo wezmą kasę
Czy jesteś czy nie jesteś dluzNA
ALE ICHZDANIEMZLAPI FRAJETA FRAJERKE ŻE SPLACI BO SIĘ BĘDZIE BALA
NIE DAJCIE DIE JAK UG IE NALEŻY DO WAS
DOSADU PISAĆ OFICJALNIE
PRÓBA OSZUSTWA
I OPISAĆ SYTUACJE
ZANIM POWIESZ DO PLcowki o sąd, ie mieć to najlepiej a Piśmie
Pozdrawiam wszystkich
Ultimo
Anty PiS (2a00:f41:2891:be37:a5c9:8753:83fa:708a)
25.04.19, 11:15
Ultimo
Anty PiS (2a00:f41:2891:be37:a5c9:8753:83fa:708a)
25.04.19, 11:15
Kto mial kiedys do czynienia z windykacja ten wie ze te smiecie potrafia dzwonic codziennie z roznych numerow i bezczelnie sie zwracac do klienta strasząc roznymi konsekwencjami..kto kumaty wysmieje ich ale wielu ludzi przystaje na ich propozycje i wyimaginowanego zadluzenia ciag dalszy..jedna rada:nie wplacajcie zadnych pieniedzy nawet zlotowki,negocjujcie,trzymajcie na dystans,wtedy z calej kwoty zrobi sie polowa lub mniej do splacenia
...
Konrad (31.179.155.xxx)
25.04.19, 11:43
...
Konrad (31.179.155.xxx)
25.04.19, 11:43
No nie mogę się zgodzić. Ja miałem do czynienia z windykacją, i kruk nie nękał mnie codziennie, tylko się dogadaliśmy na spokojnie i tyle. Nie ma sprawy
Rrso 1676
Kris (83.5.228.xxx)
26.04.19, 07:05
Rrso 1676
Kris (83.5.228.xxx)
26.04.19, 07:05
Wystarczy zlikwidowac lichwe która daje kredyty na 1676% rrso i problem w połowie zniknie. Są ludzie nie odpowiedzialni i niestety nie powinni dostawać pożyczek bo ich historia bankowa jest zła. Jesli ktoś takim ludziom mimo to udziela pożyczki to niech się nie dziwi że nie oddają. To tak jakby brać udział w wyscigu samochodem bez hamulców i liczyć że może jednak uda się dojechać do mety.
I słusznie
Ero (31.175.61.xxx)
28.04.19, 00:18
I słusznie
Ero (31.175.61.xxx)
28.04.19, 00:18
Nie rozumieją że tylko w ten sposób można uratować im życie ? Naród zacznie polować na skorwysynow którzy doprowadzili ich bliskich i znajomych do samobójstw. Zresztą trochę szkoda.
I tak trzeba
Dia (31.179.155.xxx)
29.04.19, 13:16
I tak trzeba
Dia (31.179.155.xxx)
29.04.19, 13:16
I to ja rozumiem. Też myślałam, że będę wariowała się z powodu nękania przez windykatora, ale tak naprawdę się okazało że np kruk ma spoko podejście. Kilka razy dzwonili do mnie w sprawie wyjaśnienia szczegółów i tyle.
Cze
Czekoladowy (185.161.93.xxx)
11.05.19, 00:28
Najważniejsze to mieć sprawną firmę, która zajmuje się tematyką windykacji na oku. Temat zdecydowanie do łatwych nie należy, ale z drugiej strony nie ma co demonizować. Nie brakuje ludzi, którzy NAPRAWDĘ się na tym znają. Ot, takie MK-Finanse na przykład. Ja wiele słyszałem.