SOLIDARNI BOHATERSCY OBROŃCY NARODU ! (8)
31.08.18, 07:32
ZNISZCZYLI CAŁY POLSKI PRZEMYSŁ, HANDEL, BANKOWOŚĆ .... BY ZACHODNI GANGSTERZY MOGLI ZALICZYĆ KOLEJNE MILIARDY. ZNISZCZYLI KILKA MILIONÓW MIEJSC PRACY BY BANDYCI CO PRZEJĘLI NARODOWY MAJĄTEK MIELI NIEWOLNIKÓW DO HARÓWKI NA ICH ZACHCIANKI. TERAZ MAMY PRYWATNE BIUROWCE POTRZEBNE TYLKO JAKO PRALNIE I SPEKULOWANIE GANGSTEROM, MONTOWNIE I NIEWOLNICTWO. I KOLEJNĄ ŚWIETLANĄ PRZYSZŁOŚĆ EMERYTALNĄ DLA KOLEJNYCH BANDZIORÓW. NAJWYŻSZY CZAS WYWALIĆ SOLIDARNYCH DO KAMIENIOŁOMÓW A NIEKTÓRYCH POSTAWIĆ POD ŚCIANĄ ZA ZDRADĘ KRAJU I NARODU, BO INACZEJ SUWEREN BĘDZIE ZDYCHAŁ POD GRANICZNYM SZLABANEM Z NAPISEM - POLSKA PRYWATNA , WSTĘP WZBRONIONY SUWERENOWI PO OKRESIE PRZYDATNOŚCI.
SOLIDARNI BOHATERSCY OBROŃCY NARODU !
SOLIDARNA HAŃBA I ZDRADA (95.175.1.xxx)
31.08.18, 07:32
ZNISZCZYLI CAŁY POLSKI PRZEMYSŁ, HANDEL, BANKOWOŚĆ .... BY ZACHODNI GANGSTERZY MOGLI ZALICZYĆ KOLEJNE MILIARDY. ZNISZCZYLI KILKA MILIONÓW MIEJSC PRACY BY BANDYCI CO PRZEJĘLI NARODOWY MAJĄTEK MIELI NIEWOLNIKÓW DO HARÓWKI NA ICH ZACHCIANKI. TERAZ MAMY PRYWATNE BIUROWCE POTRZEBNE TYLKO JAKO PRALNIE I SPEKULOWANIE GANGSTEROM, MONTOWNIE I NIEWOLNICTWO. I KOLEJNĄ ŚWIETLANĄ PRZYSZŁOŚĆ EMERYTALNĄ DLA KOLEJNYCH BANDZIORÓW. NAJWYŻSZY CZAS WYWALIĆ SOLIDARNYCH DO KAMIENIOŁOMÓW A NIEKTÓRYCH POSTAWIĆ POD ŚCIANĄ ZA ZDRADĘ KRAJU I NARODU, BO INACZEJ SUWEREN BĘDZIE ZDYCHAŁ POD GRANICZNYM SZLABANEM Z NAPISEM - POLSKA PRYWATNA , WSTĘP WZBRONIONY SUWERENOWI PO OKRESIE PRZYDATNOŚCI.
Czyli Fundusz Emerytalny powędruje na Giełdę ?
Gabriel (83.21.240.xxx)
31.08.18, 12:00
Czyli Fundusz Emerytalny powędruje na Giełdę ?
Gabriel (83.21.240.xxx)
31.08.18, 12:00
Kto jest w stanie przewidzieć co będzie za 3o lat ? To wszystko to mrzonki. Rząd zorientował się, że po obniżeniu wieku emerytalnego będzie plajta więc próbuje coś robić, aby skutki zneutralizować. To wszystko wielkie ryzyko bo po 3o latach może się okazać, że zainwestowano niewlasciwie i co wtedy ? Przepaść ! To wszystko jest nie przemyślane.
Relatywnie bezpieczny zakład
gramalychprzewag.pl (80.50.99.xxx)
31.08.18, 14:07
Akurat w tak długim okresie zwrot jest pewniejszy. Łatwiej przewidywać 30-letnie odcinki niż 1-3-letnie. A z całą pewnością można przewidzieć, że przez 30 lat oszczędności będą zjedzone przez inflację, jeśli nie będą inwestowane.
Smieszne
Tomek (37.248.160.xxx)
06.10.18, 10:31
Smieszne
Tomek (37.248.160.xxx)
06.10.18, 10:31
Za lat rząd stwierdzi ze brakuje pieniędzy w ZUS i nam je zabierze...żenujące ..
Kolejny pomysl jak wyciagac resztki marnych groszy od ludzi
Anna (81.99.254.xxx)
08.10.18, 06:39
Kolejny pomysl jak wyciagac resztki marnych groszy od ludzi
Anna (81.99.254.xxx)
08.10.18, 06:39
Ten idiotyczny i zlodziejski plan funkcjonuje od kilku lat np w UK. Wyliczenia ktore oni przysylaja pokazuja ze zabierane z automatu z pensji pieniadze na emeryturze beda groszami. Wyplatac sie z tego gowna nie mozna w zaden sposob. A jak już sie komus uda zastopowac pobieranie tej kasy to calosc wplacona juz mozna bedzie odzyskac w 55 roku zycia. Moja propozycja jest taka NIECH SIE RZAD PRZESTANIE NA SILE MARTWIC O MOJA EMERYTURE. JA SAMA TO ZROBIE LEPIEJ BO ONI JEDYNIE OKRADAJA LUDZI! ZUS mial mi zapewnic emeryture a skoro na to liczyc nie mozemy to niech przestana mi co miesiac pobierac skladki emerytalne, ja sobie na to konto sama bede odkladax i gwarantuje ze duuuzo lepiej na tym wyjde. Won od moich pieniędzy zlodzieje z PiS.
Najważniejsze są wypłaty
or (62.153.98.xxx)
20.11.18, 12:06
Najważniejsze są wypłaty
or (62.153.98.xxx)
20.11.18, 12:06
Niestety nie mówią nic o wypłatach. Do pobierania składki to wszyscy są pierwsi. Pytanie - co z wypłatą - jednorazowa, podzielona na ileś rat, czy jest dziedziczona pozostała wartość. A jak zrezygnuję to co z tym co już wpłaciłem. Pytań wiele? I jeszcze zmienią jak z OFE - OFE miało być dziedziczone - a odpowiadają: i będzie po odprowadzeniu 40% podatku:). Bez jasnych sformułowań (i nienaruszalnych przez kolejne rządy) dotyczących wypłat nie wchodzę w żaden biznes z państwem.
ale
eliza (188.146.228.xxx)
17.12.18, 09:40
ale
eliza (188.146.228.xxx)
17.12.18, 09:40
OFE nie miało być i nie było dziedziczone, to była tylko inna nazwa ZUSu, z OFE nie mogłeś wypłacać w dowolnym momencie, więc nie były to nigdy Twoje pieniądze, tak samo jak wpłaty do ZUS, są niby Twoje ale tylko teoretycznie, nie wypłacisz ich. W przypadku PPK możesz je wypłacać przed 60rż, możesz je przeznaczyć np na wkład własny przy zakupie mieszkania czy leczenie. Pieniądze z PPK mają być też oczywiście dziedziczone i taki transfer na konto osoby uposażonej nie jest opodatkowany z tego co wiem
PPK
Tomasz (109.231.29.xxx)
01.01.19, 11:37
PPK
Tomasz (109.231.29.xxx)
01.01.19, 11:37
Tak, ale jeśli wyciągnięte np na wkład własny do mieszkania, to będzie trzeba to zwrócić. ;P A na leczenie tylko 25%... Diabeł tkwi w szczegółach. ;P