RODO (7)
27.07.18, 13:36
A co jeśli firma ubezpieczeniowa przekazała moje dane, dokumenty - imię, nazwisko, pesel, adres, dane samochodu itd (podobno przez pomyłkę) osobie trzeciej? Najpierw mnie olali, po kilku godzinach stwierdzili że mają prawo do przekazywania moich danych innym (??!!!), po kolejnych kilku godzinach stwierdzili że mogą tylko przeprosić, a następnego dnia zaproponowali ... 3 tysiące złotych zadośćuczynienia. Dodam tylko że osoba która otrzymała moje dane skontaktowała się z tą firmą ubezpieczeniową i poinformowała że przekazano mu czyjeś dane. Tą osobę też zlano, więc ta osoba skontaktowała się ze mną że firma ubezpieczeniowa przekazała mu moje dane. Zgodnie z ustawą firma ubezpieczeniowo powinna w ciągu 72 godzin poinformować mnie i GIODO o takiej sytuacji, niestety nawet po interwencji osoby która otrzymała te dane, mój telefon milczał. Firma ubezpieczeniowa myślała że przejdzie to bokiem. Zostałam zlekceważona i poniżona przez pracowników firmy ubezpieczeniowej, informując ich o tym zdarzeniu, stwierdzili że mam se reklamacje napisać ... to jakiś żart. Sprawa jest dość głośna, zostanie opisana w gazecie. Czekam na decyzje firmy ubezpieczeniowej, jeśli nic się nie zadzieje, cała ta sytuacja będzie skutkować pozwem cywilnym .
RODO
Ja (77.65.96.xxx)
RODO
Ja (77.65.96.xxx)
A co jeśli firma ubezpieczeniowa przekazała moje dane, dokumenty - imię, nazwisko, pesel, adres, dane samochodu itd (podobno przez pomyłkę) osobie trzeciej? Najpierw mnie olali, po kilku godzinach stwierdzili że mają prawo do przekazywania moich danych innym (??!!!), po kolejnych kilku godzinach stwierdzili że mogą tylko przeprosić, a następnego dnia zaproponowali ... 3 tysiące złotych zadośćuczynienia. Dodam tylko że osoba która otrzymała moje dane skontaktowała się z tą firmą ubezpieczeniową i poinformowała że przekazano mu czyjeś dane. Tą osobę też zlano, więc ta osoba skontaktowała się ze mną że firma ubezpieczeniowa przekazała mu moje dane. Zgodnie z ustawą firma ubezpieczeniowo powinna w ciągu 72 godzin poinformować mnie i GIODO o takiej sytuacji, niestety nawet po interwencji osoby która otrzymała te dane, mój telefon milczał. Firma ubezpieczeniowa myślała że przejdzie to bokiem. Zostałam zlekceważona i poniżona przez pracowników firmy ubezpieczeniowej, informując ich o tym zdarzeniu, stwierdzili że mam se reklamacje napisać ... to jakiś żart. Sprawa jest dość głośna, zostanie opisana w gazecie. Czekam na decyzje firmy ubezpieczeniowej, jeśli nic się nie zadzieje, cała ta sytuacja będzie skutkować pozwem cywilnym .
Firma przekazała wszystkie moje dane innej firmie
Someone (83.7.222.xxx)
27.07.18, 19:27
Firma przekazała wszystkie moje dane innej firmie
Someone (83.7.222.xxx)
27.07.18, 19:27
Witam
Jeżeli jest kto kto może mi pomóc w sprawie to proszę o kontakt lub odpisanie na komentarz. Jedna z firm w której pracuje przekazała menagerowi innej firmy w której nie pracuje moje i dużo osób dane ( Imię i nazwisko, PESEL, adres zamieszkania, numer dowodu osobistego, imiona rodziców). Wiadomość potwierdzona w 100%. Pytanie... czy w takiej sytuacji mogę starać się o odszkodowanie? Jak tak to co mam zrobić??
AXA przekazała moje dane zupełnie obcej osobie... przez pomyłkę
Beata (46.228.93.xxx)
17.08.18, 14:05
AXA przekazała moje dane zupełnie obcej osobie... przez pomyłkę
Beata (46.228.93.xxx)
17.08.18, 14:05
Moje dane również "przypadkiem" zostały udostępnione zupełnie obcej osobie przez firmę ubezpieczeniową AXA. Decyzję na temat zgłoszenia wypadku wysłano obcej osobie. Nie zostałam o tym fakcie poinformowana. Sprawa wydała się zupełnie przypadkiem, gdy upomniałam się o brak jakiejkolwiek decyzji w sprawie odszkodowania. Odpowiedź od pracownika AXY: musi pani czekać na decyzję, co dalej. Jak długo? Nie wiadomo- wg. pracownika przepisy nie regulują, jak długo mam czekać na odpowiedź oraz rozwiązanie sytuacji. Będę drążyć dalej. Widać ta firma ma więcej takich przewinień na swoim koncie.
Moje dane
Adam (37.47.194.xxx)
21.02.19, 01:06
Moje dane
Adam (37.47.194.xxx)
21.02.19, 01:06
Moje dane były źle przechowywane i postronna osoba je uzyskała, co zrobić?
robik
Walcz! (31.178.97.xxx)
21.02.19, 13:02
robik
Walcz! (31.178.97.xxx)
21.02.19, 13:02
Walcz o odszkodowanie, polecam kontakt z kancelarią partner z krakowa.
Dzieki
Adam (37.47.229.xxx)
21.02.19, 13:18
Dzieki
Adam (37.47.229.xxx)
21.02.19, 13:18
Dzieki
Zmiany
Edi (5.172.255.xxx)
01.03.19, 11:32
Zmiany
Edi (5.172.255.xxx)
01.03.19, 11:32
Daruj sobie 10 lat procesów, a udowodnienie że poniosłeś szkodę jest znikome, za darmo "papugi" nic dla ciebie nie zrobią, a koszty tylko nieliczne zasądzi ci sąd (o ile wygrasz tą sprawę). Wysokie kary są dla przedsiębiorców, dla motłochu nie ma odszkodowań wprost. RODO jest typowo polityczno-gospodarczym mechanizmem, nie podoba nam się "Optimus", pracownik ukradnie dane, my ukarzemy firmę 20 milionami, firma upadnie, a złodziej nie zostanie ukarany bo nie posłużył się danymi które ukradł, albo uznamy to za znikomą szkodliwość społeczną bo zrobił to dla "żartu". Ale dla wytrwałych, polecam lekturę ustawy i rozporządzenia (RODO), tam nic dla ciebie nie ma.