RODO (7)

27.07.18, 13:36

A co jeśli firma ubezpieczeniowa przekazała moje dane, dokumenty - imię, nazwisko, pesel, adres, dane samochodu itd (podobno przez pomyłkę) osobie trzeciej? Najpierw mnie olali, po kilku godzinach stwierdzili że mają prawo do przekazywania moich danych innym (??!!!), po kolejnych kilku godzinach stwierdzili że mogą tylko przeprosić, a następnego dnia zaproponowali ... 3 tysiące złotych zadośćuczynienia. Dodam tylko że osoba która otrzymała moje dane skontaktowała się z tą firmą ubezpieczeniową i poinformowała że przekazano mu czyjeś dane. Tą osobę też zlano, więc ta osoba skontaktowała się ze mną że firma ubezpieczeniowa przekazała mu moje dane. Zgodnie z ustawą firma ubezpieczeniowo powinna w ciągu 72 godzin poinformować mnie i GIODO o takiej sytuacji, niestety nawet po interwencji osoby która otrzymała te dane, mój telefon milczał. Firma ubezpieczeniowa myślała że przejdzie to bokiem. Zostałam zlekceważona i poniżona przez pracowników firmy ubezpieczeniowej, informując ich o tym zdarzeniu, stwierdzili że mam se reklamacje napisać ... to jakiś żart. Sprawa jest dość głośna, zostanie opisana w gazecie. Czekam na decyzje firmy ubezpieczeniowej, jeśli nic się nie zadzieje, cała ta sytuacja będzie skutkować pozwem cywilnym .

Rozwiń RODO Ja (77.65.96.xxx) 27.07.18, 13:36
Rozwiń Firma przekazała wszystkie moje dane innej firmie Someone (83.7.222.xxx) 27.07.18, 19:27
Rozwiń AXA przekazała moje dane zupełnie obcej osobie... przez pomyłkę Beata (46.228.93.xxx) 17.08.18, 14:05
Rozwiń Moje dane Adam (37.47.194.xxx) 21.02.19, 01:06
Rozwiń robik Walcz! (31.178.97.xxx) 21.02.19, 13:02
Rozwiń Dzieki Adam (37.47.229.xxx) 21.02.19, 13:18
Rozwiń Zmiany Edi (5.172.255.xxx) 01.03.19, 11:32

regulamin

Polska Press Sp. z.o.o informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie expressbydgoski.pl podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.