Dlaczego nie płacą? (1)

22.12.17, 15:46

Ja akurat regularnie płacę i to dużo. Co więcej, od 7 lat walczę o ustalenie kontaktów, po porwaniu dzieci przez matkę z miejsca, gdzie się urodziły, wychowywały. Dużo się udało, ale musiałem przenieść się kilkaset km, aby być blisko dzieci, wpływ na firmę łatwo sobie wyobrazić.
Po wyroku I instancji musiałem (wyrok nie prawomocny, ale wykonalny), mimo regularnego płacenia kwot zabezpieczenia, wpłacić na konto matki dzieci ponad 50.000 zł (pięćdziesiąt tysięcy). Po wyroku II instancji okazało się, że nie chce mi oddać niezależnych 22.000 zł ( I co mi zrobisz?). Obiecała na rozprawie sądowej przedstawić sposób rozliczenia (gotów byłem na raty), czekałem na propozycję i nie zapłaciłem jednej kwoty. Skierowała sprawę do komornika i utrzymywała ją przez dwa lata, mimo regularnych wpłat, ok. 10 dni wcześniej. Wycofała dopiero wtedy gdy Sąd nakazał to ją ( a w zasadzie dzieci), a nie mnie, obciążyć kosztami. W ten sposób na dzieciach ciąży dług (na dziś) ok. 6000 zł. Poczeka, aż dorosną? Nie pracuje, żyje z alimentów dzieci. Na imię ma Ilona.

Rozwiń Dlaczego nie płacą? Artur (46.250.168.xxx) 22.12.17, 15:46

regulamin

Polska Press Sp. z.o.o informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie expressbydgoski.pl podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.