Kukurydza to bardzo ważny element diety bezglutenowej. Ta roślina jest również doskonałym źródłem błonnika i cennych witamin. Składniki kukurydzy pozytywnie wpływają na wzrok. Produkty na jej bazie są istotne dla osób chorych na celiakię lub ciepiących na nietolerancję glukozy. ● Kto powinien włączyć kukurydzę do diety? ● Na co należy uważać? ● Ile kalorii zawierają popularne kukurydziane produkty? ▶ Najważniejsze informacje znajdziesz w tym materiale.
Pixabay
Kukurydza to bardzo ważny element diety bezglutenowej. Ta roślina jest również doskonałym źródłem błonnika i cennych witamin. Składniki kukurydzy pozytywnie wpływają na wzrok. Produkty na jej bazie są istotne dla osób chorych na celiakię lub ciepiących na nietolerancję glukozy. Kto powinien włączyć kukurydzę do diety, na co należy uważać, ile kalorii zawierają popularne kukurydziane produkty? Najważniejsze informacje znajdziesz w tym materiale.
Dzięki wysokiej zawartości błonnika - jedzona w odpowiednich ilościach - może wspomagać odchudzanie. Trzeba jednak zwracać uwagę na to w jakiej formie ją spożywamy.
Kukurydza jest ważnym elementem diety osób uczulonych na gluten oraz źródłem cennych witamin... W galerii znajdziesz najciekawsze informacje na temat kukurydzy oraz dowiesz się nieco o kaloryczności niektórych kukurydzianych produktów.