https://expressbydgoski.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Takie właściwości ma młoda kapusta. Dlaczego warto po nią sięgnąć? Tak młoda kapusta działa na organizm

MIKIR
Opracowanie:
Młoda kapusta różni się znacznie smakiem od tej zbieranej później. Jej liście są bardziej kruche, a smak jest bardziej słodki. To bardzo zdrowe warzywo, które jest bogatym źródłem witamin, makro- i mikro-elementów. Wraz z upływem czasu kapusta zmienia swą strukturę, a warzywo od sierpnia staje się bardziej twarde i zwarte, wymaga dłuższej obróbki termicznej i większej ilości dodatków smakowych, by potrawa z niej zrobiona nie była ciężkostrawna. Zobacz, jakie właściwości ma młoda kapusta. Niektóre mogą Cię zaskoczyć! ►►►
Młoda kapusta różni się znacznie smakiem od tej zbieranej później. Jej liście są bardziej kruche, a smak jest bardziej słodki. To bardzo zdrowe warzywo, które jest bogatym źródłem witamin, makro- i mikro-elementów. Wraz z upływem czasu kapusta zmienia swą strukturę, a warzywo od sierpnia staje się bardziej twarde i zwarte, wymaga dłuższej obróbki termicznej i większej ilości dodatków smakowych, by potrawa z niej zrobiona nie była ciężkostrawna. Zobacz, jakie właściwości ma młoda kapusta. Niektóre mogą Cię zaskoczyć! ►►► pixabay
Młoda kapusta to biała kapusta z wczesnego zbioru, pojawia się ona w maju i to właśnie ten czas, kiedy to warzywo jest na topie. Warto po nie sięgnąć, bo dostarcza organizmowi wielu potrzebnych składników, a przy okazji wspaniale smakuje.

Czym jest młoda kapusta?

Młoda kapusta różni się znacznie smakiem od tej zbieranej później. Jej liście są bardziej kruche, a smak jest bardziej słodki. To bardzo zdrowe warzywo, które jest bogatym źródłem witamin, makro- i mikro-elementów.

Dlaczego warto jeść młodą kapustę?

Wraz z upływem czasu kapusta zmienia swą strukturę, a warzywo od sierpnia staje się bardziej twarde i zwarte, wymaga dłuższej obróbki termicznej i większej ilości dodatków smakowych, by potrawa z niej zrobiona nie była ciężkostrawna.

Zobacz, jakie właściwości ma młoda kapusta. Niektóre mogą Cię zaskoczyć!

Zobacz również

Jeśli chcesz, by młoda kapusta nie była ciężkostrawna, w obróbce termicznej (smażenie, duszenie) dodaj do niej kminek, koper włoski i majeranek.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zdrowie

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski