Karp na Wigilię - tak poprawisz smak ryby i pozbędziesz się posmaku i zapachu mułu
Wśród dwunastu wigilijnych potraw na stole podczas wieczerzy 24 grudnia musi znaleźć się choć jedna potrawa rybna - to świąteczna tradycja związana z symboliką...
Tak usuniesz przypalone jedzenie z patelni i garnka. Zobacz skuteczne sposoby
Czy moczenie naczyń faktycznie pomaga w przypadku przypalonego jedzenia? Każdemu, nawet najbardziej wytrawnemu kucharzowi zdarza się czasem przypalić garnek lub...
Oto najlepsze zamienniki masła. Takimi produktami możesz zastąpić masło
Wiele osób nie wyobraża sobie kanapki bez masła? Masło to także podstawowy składnik wielu przepisów kulinarnych zarówno słodkich, jak i wytrwanych. Decyzja,...
Oto sposoby na trwałość rzodkiewki, ogórków czy sałaty
Istnieją rodzaje warzyw, które już dzień czy dwa po zakupie tracą swoje właściwości i zaczynają wyglądać gorzej. Kurczą się, wysuszają i stają się nieapetyczne....
Potrawy na Wigilię, których nie może zabraknąć. Oto lista 12 najpopularniejszych
Za około miesiąc usiądziemy z bliskimi do wigilijnej kolacji. Tradycja nakazuje, by na stole podczas Wigilii znalazło się dwanaście potraw. Wśród nich nie...
Takie są skutki jedzenia mrożonych owoców. Będziecie zaskoczeni
Choć wiadomo, że najlepsze owoce to te świeże najlepiej jeszcze z przydomowego ogródka, to nie zawsze niestety mamy do nich dostęp. Pyszne owoce sezonowe...
Pierogi lub barszcz można przygotować wcześniej. Zamroź, a potem wyjmij na święta
Jak ułatwić sobie przygotowania do świąt Bożego Narodzenia? Mrożąc. Nawet najlepsze gospodynie zawczasu lepią pierogi, aby tuż przed Wigilią oszczędzić sobie...
Jerozolima do zjedzenia. Książka równie smakowita, jak jej poprzedniczki w serii
To nie jest dobry moment – z uwagi na wojenną zawieruchę – by wyruszać w podróż do Jerozolimy, ale za to znakomity, by poznać to miasto dzięki książce, która...
Kiszonki jako naturalny probiotyk. Nie tylko kapustę można włożyć do słoika
Kiszonki z warzyw to idealny pomysł na wsparcie odporności. Dziś „zdrowie” to hasło-klucz do naszego szczęścia. Jak zatem zadbać o siebie i nie dać się...
Polacy szykują się na zimę i idą w słoiki! „Tradycja i oszczędności"
Ponad połowa badanych deklaruje, że w ich domach przetwory na zimę przygotowuje się co roku. Odsetek ten cały czas wzrasta. – Prawie co piąty Polak przyrządza...
To prawdziwe bomby kaloryczne. Sprawdziliśmy - te ciastka mają najwięcej kalorii
Ciastka z cukierni to jedne z tych pyszności, które ciężko sobie odmówić. Sklepowe półki uginają się od ich rodzajów, przez co bez problemu można wybrać takie,...
Sztućce z drewna nie tak bezpieczne. UE wprowadza zmiany w opakowaniach do żywności
Od 1 sierpnia w życie wchodzi nowelizacja unijnego rozporządzenia dotyczącego wytycznych stosowania tworzyw sztucznych. Chodzi o wykluczenie z kontaktu z...
Tak papryka działa na nasz organizm. Czy kolor papryki ma znaczenie dla jej wartości?
Papryka w ostatnich latach zyskała ogromną popularność w Polsce i jest jednym z najchętniej kupowanych warzyw w sklepach. To się dzieje z organizmem, gdy jemy...
To się dzieje z organizmem gdy dodajemy do potraw liście laurowe
Liść laurowy nie tylko poprawia smak i aromat potraw, ale posiada również bogate właściwości lecznicze. To niesamowita roślina, która z pewnością powinna...
Najlepsze zamienniki cukru. Tym możesz zastąpić cukier, gdy nie masz go w domu
Cukier to jeden z podstawowych składników wielu przepisów zarówno słodkich, jak i wytrwanych. Cukier można znaleźć niemal we wszystkim - od owoców i warzyw po...
Zamiast kupować suszoną, wyhoduj własną aromatyczną miętę. To łatwe
Mięta to wyjątkowo popularne zioło, które najczęściej kupujemy suszone, w torebkach. Jednak, zamiast ją kupować, miętę można wyhodować. Jest ona łatwa w...
Najlepsze naleśniki. Z tym trikiem uda ci się pierwszy naleśnik - musisz to poznać!
Pyszne naleśniki to przysmak, który lubi niemal każdy. Nie jest trudno zrobić dobre naleśniki, ale nie każdy potrafi przygotować ciasto na naleśniki tak, by...
Takie są skutki jedzenia truskawek. To dzieje się z organizmem, gdy jesz truskawki
Truskawki to soczyste, czerwone owoce o słodkim i lekko kwasowym smaku, które cieszą podniebienie swoją intensywnością. Są niskokaloryczne i bogate w witaminę...
Grill trójnóg, czyli jak zrobić grilla i kociołek nad ogniskiem jednocześnie?
Grill trójnóg umożliwia nie tylko grillowanie, ale również przygotowywanie różnych potraw w kociołku. Urządzenie nie zajmuje dużo miejsca i świetnie sprawdzi...
Torty na baby shower. Jaki wybrać tort z okazji narodzin dziecka? Zobacz zdjęcia
Baby shower to coraz bardziej modna impreza organizowana dla przyszłej mamy. Tort na taką okazję to obowiązkowy element, który musi się pojawić na stole lub w w...
Te błędy najczęściej popełniamy w kuchni. Ty też tak robisz?
Dlaczego nie dodawać oleju do gotowanego makaronu? Czego nie chować do lodówki, jeśli chcemy, by dłużej zachowało świeżość? Jak dobrze smażyć, by potrawa ładnie...
Tak długo możemy mrozić schab, drób, ryby, warzywa. Takie terminy są bardzo ważne
Aby bezpiecznie przechować zarówno surowe produkty, jak i gotowe dania, należy przestrzegać kilku podstawowych zasad. Dodatkowo zwróćmy uwagę jak długo mrozimy...
Dodano 3 dni temu w kategorii Kajaki
Dodano 4 dni temu w kategorii Konstrukcje stalowe
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Akumulatory
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Marketing internetowy