Julia Child – kulinarna celebrytka z przeszłości
Bon Appetit! Każdy miłośnik kuchni francuskiej i Julii Child zna jej charakterystyczny okrzyk. Autorka pierwszego w Stanach Zjednoczonych telewizyjnego programu...
"Neapol. Łakomym okiem" Bartka Kieżuna recenzuje Ewa Czarnowska-Woźniak
Jestem z tych, którzy często wolą przygotowania do podróży niż same wyjazdy. Pół roku przed lubię wiedzieć wszystko o drodze do hotelu, spożywczaku polecanym...
Tyle młode pary zapłacą za gościa w 2024 r. Koszt wesela to coraz większy wydatek
Cena za talerzyk weselny rośnie z roku na rok. Jedzenie przestało tak bardzo drożeć, inflacja spowalnia, jednak inne koszty nadal są wysokie, choćby presja...
Robią wiele dobrego, teraz wpadli w tarapaty. Food Not Bombs Bydgoszcz bez kuchni
Jedzenie Zamiast Bomb (ang. Food Not Bombs) to społeczna inicjatywa, która polega na rozdawaniu ciepłych posiłków ludziom biednym, bezdomnym i bezrobotnym.
Miała być malarką, została gwiazdą TV. Los nie zawsze był dla niej łaskawy
Magda Gessler - jej nikomu nie trzeba przedstawiać! Charyzmatyczna prowadząca „Kuchennych Rewolucji” i innych programów poświęconych gotowaniu, jest popularna...
Ukisić można wszystko, co nam przyjdzie do głowy
Kiszonki trzeba sobie samemu wypracować, eksperymentować, szukać smaku – radzi Agnieszka Delkowska, miłośniczka gotowania, doradca i trener kulinarny, autorka...
Tak żyje, podróżuje, gotuje i biesiaduje Robert Makłowicz - zdjęcia
Robert Makłowicz to postać wyjątkowo popularna i lubiana przez telewidzów i internautów. Jego programy kulinarne emitowane na antenie Telewizji Polskiej...
Jędrzej Majka: Jedzenie bez przypraw byłoby pozbawione smaku
Przez ostatnie 5 lat wprost oszaleliśmy na punkcie czosnku niedźwiedziego. Nazwa wzięła się stąd, że jest to pierwsza roślinka, którą zjadają niedźwiedzie, gdy...
Zwyciężczyni pierwszej edycji "MasterChef Junior" już tak nie wygląda. Zobaczcie
Natalia Paździor w 2016 roku wygrała pierwszą edycję "MasterChef Junior". Od tego momentu minęło sześć lat, a nastolatka przeszła sporą metamorfozę. Zobaczcie...
Kuchnia Huberta Fudalewicza: polska, w nowoczesnym wydaniu
Hubert Fudalewicz, szef kuchni restauracji Schronisko Bukowina w Bukowinie Tatrzańskiej nie boi się eksperymentować. O swojej kuchni mówi: „To kuchnia polska w...
Dzieci Magdy Gessler poszły w ślady znanej mamy? Sprawdziliśmy, czym się zajmują
Magda Gessler ma dwoje dzieci. Sprawdziliśmy, czym zajmują się Tadeusz Müller i Lara Gessler, a także czy poszli w ślady znanej mamy.
Kulinarne aukcje WOŚP. Wylicytuj spotkanie z Ewą Wachowicz lub kolację z Okrasą
Finał WOŚP 2022 w niedzielę, 30 stycznia. Co roku dużą popularnością cieszą się internetowe aukcje, również te związane z kulinariami. Tym razem można...
Mała mleczarnia z Łużnej podbiła swoim produktem rynek. Piękna historia!
Ich znak rozpoznawczy to tradycyjny edamski i gryficki do tego jeszcze ten drugi w wersji wędzonej. Mowa oczywiście o serach wytwarzanych w lokalnej mleczarni w...
Królowa lodów od 50 lat rządzi we Wrocławiu! Poznajcie Annę Barton
Jej recepta na sukces? Trzeba być pracowitym, uczciwym i kochać swoją pracę. - No i koniecznie dążyć do postawionego sobie celu, bez patrzenia na przeciwności...
Bydgoszczanka najpiękniej na świecie zdobi torty
Drobna i uśmiechnięta bydgoszczanka o kasztanowych włosach. Aż trudno sobie wyobrazić, jak prawdziwym, chirurgicznym skalpelem wycina figurki do swoich...
Dodano 3 dni temu w kategorii Kajaki
Dodano 4 dni temu w kategorii Konstrukcje stalowe
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Akumulatory
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Marketing internetowy