https://expressbydgoski.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Oto błędy, które najczęściej popełniamy w kuchni. Zasady dotyczące świeżości czy smażenia

Michał Sierek
Czego nie chować do lodówki, jeśli chcemy, by dłużej zachowało świeżość? Dlaczego nie dodawać oleju do gotowanego makaronu? Jak dobrze smażyć, by potrawa nie "napiła" się niepotrzebnie zbyt dużej ilości oleju? W tym materiale piszemy o najczęściej popełnianych błędach w kuchni. ▶▶
Czego nie chować do lodówki, jeśli chcemy, by dłużej zachowało świeżość? Dlaczego nie dodawać oleju do gotowanego makaronu? Jak dobrze smażyć, by potrawa nie "napiła" się niepotrzebnie zbyt dużej ilości oleju? W tym materiale piszemy o najczęściej popełnianych błędach w kuchni. ▶▶ Pexels
Dlaczego nie dodawać oleju do gotowanego makaronu? Czego nie chować do lodówki, jeśli chcemy, by dłużej zachowało świeżość? Jak dobrze smażyć, by potrawa ładnie wyglądała, była wysmażona tak jak chcemy i by nie "napiła" się niepotrzebnie zbyt dużej ilości oleju? W tym materiale piszemy o najczęściej popełnianych błędach w kuchni - przejdź do galerii, by przeczytać.

Zobacz wideo: Smaki Kujaw i Pomorza - Sezon 4 odcinek 35

od 16 lat

Z pewnością chowasz niektóre z tych produktów do lodówki, bo chcesz, by dłużej zachowały świeżość... Wiele produktów w lodówce traci jednak swą jakość... Są to m.in.:

  • Owoce egzotyczne: mango, ananas, banany, awokado, cytrusy, które w lodówce tracą swój smak i aromat.
  • Rośliny strączkowe, papryka i ziemniaki, cebula, marchew, które w lodówce szybciej zgniją
  • Miód - szybciej ulega krystalizacji
  • Chleb i pieczywo - trzymane w lodówce szybciej czerstwieje

Na co jeszcze warto zwrócić uwagę. Oto błędy, które najczęściej popełniamy w kuchni - przejdź do galerii

Wideo
Polecane oferty
Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski