Przesolona zupa czy sos to nie jest przyjemne doświadczenie kulinarne. Są jednak sprawdzone sposoby na to, by uratować przesoloną potrawę. Z pomocą przychodzą produkty, które prawdopodobnie każdy ma pod ręką.
To Cię może też zainteresować
Jak uratować przesoloną zupę lub sos? Sprawdzone sposoby
Wytyczne żywieniowe zalecają dorosłym spożywanie nie więcej niż 2300 miligramów sodu dziennie, jednak większość osób używa jej znacznie więcej na co dzień. Przeciętny dorosły zjada około 3400 miligramów sodu dziennie.
Dodawanie zbyt dużej ilości soli do posiłków może mieć ogromny wpływ na zdrowie i wywołać różne niepokojące objawy. Nadużywanie soli ma swoje skutki uboczne. Przesolona potrawa jest też po prostu niesmaczna.
Jak uratować przesolone danie? Czy da się uratować przesoloną zupę? Jak uratować przesolony sos? Zobacz sprawdzone sposoby w naszej galerii:
