Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Oscarowa noc z kinem dobrego smaku, czyli film Charlie Chaplina i dyskusja z Tomaszem Raczkiem w bydgoskiej restauracji Weranda

Justyna Tota
Justyna Tota
Kinowo-kulinarna uczta z Charlesem Chaplinem w noc rozdania Oscarów? Jak najbardziej, zwłaszcza że artyście przyznano za życia aż trzy statuetki!
Kinowo-kulinarna uczta z Charlesem Chaplinem w noc rozdania Oscarów? Jak najbardziej, zwłaszcza że artyście przyznano za życia aż trzy statuetki! Kadr z filmu Dzisiejsze czasy (1936)
Ucztę filmową, przedyskutowaną z Tomaszem Raczkiem, zagwarantuje film „Dzisiejsze czasy” w reżyserii Charlesa Chaplina. O smaki zadba szef kuchni restauracji Weranda, przygotowując kolację inspirowaną filmem. Kino kulinarne w oscarową noc - w niedzielę (24 lutego) o godz. 17 - to propozycja w ramach jubileuszowego sezonu „Artyści w Bohemie”. Bilety online na www.hotelbohema.pl.

Ostatnia niedziela miesiąca, 24 lutego, będzie ekscytująca dla miłośników kina na całym świecie. Organizatorki cyklu Artyści Bohemie, świętując jubileusz 10-lecia spotkań, postanowiły podwoić, a nawet potroić dawkę wrażeń tego wieczoru i zaprosić w noc oscarową do restauracji Weranda - na kino dobrego smaku z filmem „Dzisiejsze czasy” w reżyserii Charlesa Chaplina, który oczywiście w tym obrazie także występuje, u boku Paulette Goddard - prywatnie swej żony.

„Dzisiejsze czasy” z 1936 roku to film szczególny z kilku względów. Jednym z nich jest fakt, że nawiązuje on do współczesnych mu realiów, czyli do kryzysu, jaki ogarnął Amerykę, ale i cały powojenny świat w latach 30. ubiegłego stulecia. A poza tym... Chaplin, mimo że pozostaje wierny niememu obrazowi, w filmie tym po raz pierwszy wykonuje piosenkę „Titina, ach Titina”. A gdyby jeszcze dodać, że sam Chaplin trzykrotnie odbierał statuetkę Oscara - w tym tą przyznaną przez Amerykańską Akademię Sztuki i Wiedzy Filmowej za całokształt twórczości - propozycja tego seansu w oscarową noc wydaje się być idealna.

Delektować się obrazem z legendarną postacią światowego kina widzowie będą przy kieliszku wina w Sali Rubinowej Hotelu Bohema. Wszelkie emocje wywołane filmem (jak i oscarową nocą) będzie okazja przedyskutować z krytykiem filmowym Tomaszem Raczkiem. A na finał uczta dla podniebienia - kolacja inspirowana filmem Chaplina, przygotowana przez szefa kuchni, zostanie podana w restauracji Weranda.

Będą także dodatkowe atrakcje. Bilety (180 zł) na pokaz filmowy wraz dyskusją moderowaną przez Tomasza Raczka oraz kolacją w restauracji Weranda dostępne są w sprzedaży online na stronie: www.hotelbohema.pl oraz bezpośrednio w siedzibie Hotelu Bohema przy ul. Konarskiego 9.

Oscarowa noc z kinem dobrego smaku, czyli film Charlie Chaplina i dyskusja z Tomaszem Raczkiem w bydgoskiej restauracji Weranda

Dwa razy więcej fotoradarów na polskich drogach. Zobacz wideo!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!