Kino kulinarne to nowa propozycja w ramach jubileuszowego 10. sezonu „Artyści w Bohemie”. „Niebo w gębie” - taki tytuł nosi francuska komedia, inspirowana prawdziwą historią Danièle Delpeuch - czyli szefowej kuchni w Pałacu Elizejskim. Ten seans ma być ucztą nie tylko w wymiarze kinematograficznym, ale i dosłownie kulinarnym. O oba aspekty zadbają mistrzowie swych dziedzin.
Najpierw przy lampce dobrego wina i nastrojowym świetle w Sali Rubinowej Hotelu Bohema widzowie obejrzą film, a następnie podzielą się swymi wrażeniami i emocjami w dyskusji moderowanej przez Tomasza Raczka, który swą autorską kinoterapię z powodzeniem praktykował już z publicznością w bydgoskiej Bohemie.
Po uczcie duchowej, przyjdzie czas na ucztę kulinarną ściśle nawiązującą do filmu. Stąd też nazwa KinoWeranda, bowiem szef kuchni tejże restauracji Kamil Strawiak przygotuje potrawy inspirowane tradycyjnymi smakami Francji, obecnymi w filmie. Zdradzimy tylko, że główna bohaterka serwuje m.in. foie gras w nietypowym wydaniu czy zupę cebulową, która, m.in., zostanie podana na kolacji w Werandzie.
Gdzie, kiedy, za ile?
25.11. (niedz.) godz. 17 - restauracja Weranda hotelu Bohema, ul. Konarskiego 9. Bilety 180 zł (seans + kolacja) - nr tel. 52 56 00 602 lub na: www.hotelbohema.pl
Anakonda '18: Ćwiczenia na Wiśle w naszym regionie.