Dzieci Magdy Gessler poszły w ślady znanej mamy? Sprawdziliśmy, czym się zajmują
Magda Gessler ma dwoje dzieci. Sprawdziliśmy, czym zajmują się Tadeusz Müller i Lara Gessler, a także czy poszli w ślady znanej mamy.
Kulinarne aukcje WOŚP. Wylicytuj spotkanie z Ewą Wachowicz lub kolację z Okrasą
Finał WOŚP 2022 w niedzielę, 30 stycznia. Co roku dużą popularnością cieszą się internetowe aukcje, również te związane z kulinariami. Tym razem można...
Jakie właściwości ma czekolada i ile jej zjadamy?
Polacy kochają czekoladę - z badań wynika, że rocznie zjadają jej nieco ponad pięć kg na osobę. Pod tym względem yprzedzają nas m.in. Austria, Niemcy czy...
Coraz więcej zamkniętych punktów gastronomicznych. Dlaczego restauracje są zamykane?
W Polsce zamyka się coraz więcej lokali gastronomicznych. Z danych Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej wynika, że między 2019 a 2021 rokiem zamknęło się lub...
Ceny kiedyś i dziś. Ile kosztował chleb i masło ponad 10 lat temu, a ile teraz?
Inflacja - teraz już wszyscy o niej mówią. Na sklepowych półkach gołym okiem widać drożejące produkty. Może nie każdy o tym pamięta, ale jeszcze 27 lat temu...
Mała mleczarnia z Łużnej podbiła swoim produktem rynek. Piękna historia!
Ich znak rozpoznawczy to tradycyjny edamski i gryficki do tego jeszcze ten drugi w wersji wędzonej. Mowa oczywiście o serach wytwarzanych w lokalnej mleczarni w...
Benzoesan sodu, glutaminian sodu i aspartam. Co wiemy o dodatkach do żywności?
Jogurt ma intensywny smak owoców i kuszące zabarwienie? Chleb ze sklepu smakuje jakby wyszedł z babcinego pieca? Dodatki do żywności sprawiają, że wiele...
Najzdrowsza zupa, najmniej dietetyczne są uszka i pierogi. Ranking dań wigilijnych
Kolacja wigilijna – na pozór bardzo zdrowa, bo jarska, pełna warzyw i ziaren. Ale trzeba pamiętać, że jest to biesiada z dwunastu dań, które w większości nie...
Jak nie przytyć w święta? Sprawdź porady dietetyczki
- Uważam, że podczas świat nie powinniśmy oceniać potraw przez pryzmat kilokalorii. To nie czas na ich liczenia- tłumaczy w rozmowie z Agencją Informacyjną...
Świąteczny catering, czy tradycyjne przygotowania? Ile kosztują wigilijne dania?
Świąteczny catering jest w Polsce coraz bardziej popularny. Początek grudnia to najwyższy czas, aby pomyśleć o wigilijnych daniach. Można przebierać wśród...
Ryba towarem luksusowym? Ceny ryb na Święta Bożego Narodzenia 2021
W kraju mierzymy się z rekordową inflacją. Ceny rosną w zastraszającym tempie. GUS podaje, że stopa inflacji ostatni raz była tak wysoka 20 lat temu. Nie ulega...
Co najczęściej zamawiamy na dowóz? Ile wydajemy?
- To co zauważyliśmy w trakcie pandemii, to przede wszystkim to, że znaczna część restauracji wprowadziła dowóz swoich posiłków- tłumaczy w rozmowie z Agencją...
Oto 6 prostych sposobów, by nie marnować jedzenia i kupować taniej
"Do marketu po podstawowe zakupy to nie ma po co wchodzić bez co najmniej 200 złotych", żali się klientka innej stojącej za nią w kolejce do kasy. Żywność...
Kupiłeś? Nie jedz! GIS ostrzega: Salmonella w mięsie z Biedronki
W sprzedawanej w Biedronce partii filetów z kurczaka wykryto bakterie salmonelli. O wycofaniu tego produktu ze sprzedaży poinformował Główny Inspektorat...
Jak działa na nas kawa, czekolada i alkohol? Opinia najlepszego na świecie kardiologa
Długoletni naczelny European Heart Journal, czasopisma poświęconego medycynie sercowo-naczyniowej, wydał werdykt: czy wino, czekolada i kawa są dla ciebie...
Co na balkon a co do piwnicy? Przechowywanie warzyw i owoców zimą
Marchewki prosto z ogródka, jabłka z sadu i cebulka z działki mogą smakować dobrze nawet zimą. Na świeżość owoców i warzyw ma wpływ miejsce, w którym je...
Królowa lodów od 50 lat rządzi we Wrocławiu! Poznajcie Annę Barton
Jej recepta na sukces? Trzeba być pracowitym, uczciwym i kochać swoją pracę. - No i koniecznie dążyć do postawionego sobie celu, bez patrzenia na przeciwności...
Jak przygotować grzyby do spożycia? Suszenie, gotowanie, mrożenie krok po kroku
Jak przygotować grzyby do jedzenia, by były smaczne i bezpieczne? Jak je oczyścić? Sposobów na przygotowanie grzybów do suszenia czy mrożenia jest kilka....
PLUSBędziemy jeść mięso bez zabijania zwierząt. Rewolucja zacznie się pod Krakowem!
Korzyści z produkcji sztucznego mięsa są różne: etyczne (nie zabijamy zwierząt), ekologiczne (tradycyjna produkcja mięsa dewastuje środowisko), kulturowe i - w...
Czego nie wolno wkładać i podgrzewać w kuchence mikrofalowej?
Mikrofalówka to urządzenie, które w szybki i łatwy sposób podgrzewa i rozmraża gotowe dania. Jej użytkowanie wydaje się dziecinnie proste, ale czy wiecie, że...
Jak jadano w XVII wieku w Polsce? Mamy dawne receptury! [PRZEPISY]
Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, odtworzył przepisy z siedemnastowiecznych książek kucharskich. Comber z miodownikiem,...
Dodano 3 dni temu w kategorii Kajaki
Dodano 4 dni temu w kategorii Konstrukcje stalowe
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Akumulatory
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Marketing internetowy