Dr Karolina Hansen, współzałożycielka "Jadłodzielni" powiedziała o pomyśle na dzielenie się jedzeniem. - Każdy, kto ma coś, co jest zdatne do spożycia, ale nie ma na to ochoty, może tutaj przynieść i każdy może to wziąć - wyjaśniła Hansen. Jak można zachęcić właścicieli sklepów wielkopowierzchniowych do tego, aby nie wyrzucali jedzenia? Jak to wygląda w innych krajach? Na te pytania odpowiedziały w studiu programu Aneta Kuroń, która współpracuje z Bankami Żywności i Anna Bogucka z Federacji Polskich Banków Żywności. Dlaczego ludzie marnują żywność? - Źle planujemy zakupy, nie przechowujemy poprawnie - wyliczyła Kuroń. Jak zatem dobrze robić zakupy i prawidłowo przechowywać jedzenie?
Źródło: Dzień Dobry TVN / x-news
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Ile dać na komunię? Roksana Węgiel komentuje. Wspomniała o kopertach pieniędzy
- Skrzynecka WYLECI z "TTBZ"?! Mamy sensacyjne przecieki: "NIKT JEJ TAM NIE CHCE"
- Rafał Mroczek pije kawkę w basenie na Bali. Wiemy, ile nowożeńcy zapłacili za nocleg
- Kubicka na ostatniej prostej przed porodem. Takiej jej jeszcze nie widzieliście