Choć wakacje dobiegają końca, to sezon food truck-owy w pełni. Stąd kolejny raz organizatorzy Food Truck Festivals obrali kierunek na Bydgoszcz i zaprosili mieszkańców na degustację dań rodem z Chin, Ameryki, Wenezueli i wielu innych części świata.
Już w pierwszym dniu (1 września) festiwalu, warto było się tu pojawić całymi rodzinami, bo dla smakoszy przygotowano wiele pysznych dań.
Kuchnie świata na wyciągnięcie ręki
Prosto z furgonetek, które stanęły na parkingu przed Torbydem, serwowano np. amerykańskie burgery, frytki belgijskie, azjatycki makaron pad thai czy meksykańskie burrito i quesadillas. Nie zabrakło też chińskich pierożków dim-sum i oczywiście, uwielbianych przez wielu hiszpańskich churrosów.
Nie zawiodły się też osoby, które lubią zapiekanki i hot dogi. Ponadto można było spróbować kanapki wenezuelskie, kofty, czyli smaczne szaszłyki z mielonego mięsa z dodatkiem orientalnych przypraw. Były też owoce morza, okonomiyaki - naleśniki japońskie, lody tajskie, czy smaczna lemoniada. Słowem, każdy mógł znaleźć coś dla siebie.
W Bydgoszczy festiwal food trucków potrwa cały weekend
Food Truck Festivals potrwa w Bydgoszczy aż do niedzieli 3 września. W sobotę (2 września) food trucki będą czynne w godz. 12-21, a ostatniego dnia festiwalu, czyli 3 września w godz. 12-19.
Oprócz pysznego jedzenia organizatorzy przygotowali zabawy, konkursy i animacje. A wszystko przy dźwiękach relaksującej muzyki.
Zobacz wideo: Krwiobus pod siedzibą MZK w Bydgoszczy
