Po zimowej przerwie food trucki wróciły do polskich miast i miasteczek, by promować kulinaria i karmić mieszkańców potrawami z różnych stron świata. W Bydgoszczy zlot rozpoczął się w piątek (14 czerwca) i przyciągnął całe rodziny. Trudno się jednak dziwić, skoro to jedno z najsmaczniejszych wydarzeń.
Jego organizatorem są FUTRAKI - organizacja, skupiająca kilkuset właścicieli food trucków, wyselekcjonowanych pod względem jakości.
- Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne dania, cenione w całej Polsce - tak jeszcze przed zlotem zapowiadano imprezę.
Do niedzieli w Myślęcinku można spróbować, m.in. oryginalne burgery, frytki belgijskie, kanapki z mięsem pastrami, zapiekanki, a także dania rodem np. z Grecji, Tajlandii czy Meksyku i wiele, wiele innych. Wybór jest naprawdę duży. Nie brakuje też przekąsek, deserów oraz napojów, w tym aromatycznych kaw i pysznej lemoniady. Nie zawiodą się również smakosze hiszpańskich ciasteczek - churrosów, lodów tajskich czy gofrów.
W sobotę (15 czerwca) food trucki stacjonujące przy ul. Konnej 7 w LPKiW w Myślęcinku będą czynne w godz. 12-21, w niedzielę (16 czerwca) w godz. 12-19. Wstęp jest wolny.
