MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarna uczta w Myślęcinku. Food trucki zjechały do Bydgoszczy na zlot - mamy zdjęcia

Małgorzata Pieczyńska
Małgorzata Pieczyńska
W bydgoskim Myślęcinku, w Leśnym Parku Kultury i Wypoczynku, odbywa się Zlot Food Trucków, który trwa od piątku do niedzieli (14-16 czerwca). Wydarzenie w piątek i sobotę przyciągnęło miłośników kulinariów z różnych zakątków świata, oferując możliwość spróbowania różnorodnych dań serwowanych przez restauracje na kółkach. To wyjątkowa okazja, aby skosztować potraw kuchni międzynarodowej w jednym miejscu i spędzić czas w plenerze, ciesząc się smakiem egzotycznych specjałów.
W bydgoskim Myślęcinku, w Leśnym Parku Kultury i Wypoczynku, odbywa się Zlot Food Trucków, który trwa od piątku do niedzieli (14-16 czerwca). Wydarzenie w piątek i sobotę przyciągnęło miłośników kulinariów z różnych zakątków świata, oferując możliwość spróbowania różnorodnych dań serwowanych przez restauracje na kółkach. To wyjątkowa okazja, aby skosztować potraw kuchni międzynarodowej w jednym miejscu i spędzić czas w plenerze, ciesząc się smakiem egzotycznych specjałów. Dariusz Bloch
Restauracje na kółkach zaparkowały w bydgoskim Myślęcinku. Od piątku do niedzieli (14-16 czerwca) w Leśnym Parku Kultury i Wypoczynku trwa Zlot Food Trucków. Można tu spróbować dań kuchni z wielu zakątków świata.

Po zimowej przerwie food trucki wróciły do polskich miast i miasteczek, by promować kulinaria i karmić mieszkańców potrawami z różnych stron świata. W Bydgoszczy zlot rozpoczął się w piątek (14 czerwca) i przyciągnął całe rodziny. Trudno się jednak dziwić, skoro to jedno z najsmaczniejszych wydarzeń.

Jego organizatorem są FUTRAKI - organizacja, skupiająca kilkuset właścicieli food trucków, wyselekcjonowanych pod względem jakości.

- Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne dania, cenione w całej Polsce - tak jeszcze przed zlotem zapowiadano imprezę.

Do niedzieli w Myślęcinku można spróbować, m.in. oryginalne burgery, frytki belgijskie, kanapki z mięsem pastrami, zapiekanki, a także dania rodem np. z Grecji, Tajlandii czy Meksyku i wiele, wiele innych. Wybór jest naprawdę duży. Nie brakuje też przekąsek, deserów oraz napojów, w tym aromatycznych kaw i pysznej lemoniady. Nie zawiodą się również smakosze hiszpańskich ciasteczek - churrosów, lodów tajskich czy gofrów.

W sobotę (15 czerwca) food trucki stacjonujące przy ul. Konnej 7 w LPKiW w Myślęcinku będą czynne w godz. 12-21, w niedzielę (16 czerwca) w godz. 12-19. Wstęp jest wolny.

od 7 lat
Wideo

Znaleziono ślady ptasiej grypy w Teksasie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski