Kiedyś Duet, teraz Zajazd pod Jodłową Górą, Tymbark. Kuchenne Rewolucje
Tymbark to niewielka wioska położona w centralnej części Beskidu Wyspowego, słynna dzięki sokom i nektarom, tu produkowanym. Mało kto wie, że obok zakładów przetwórstwa owocowego znajduje się restauracja "Zajazd pod Jodłową Górą", prowadzony przez Edytę i Janusza. Więcej osób pamięta dyskotekę "Duet", która była tu przed laty. Małżeństwo nie wie jak odczarować swoją restaurację, dlatego poprosiło o pomoc Magdę Gessler. Będzie pod górę, będzie poszerzanie horyzontów, będzie regionalnie. Czy Kuchenne Rewolucje się udadzą? Zobaczcie dzisiejszy odcinek. Poniżej prezentujemy menu wraz z cenami oraz opinie klientów po Kuchennych Rewolucjach.
Zajazd pod Jodłową Górą, Tymbark. Dane teleadresowe. Godziny otwarcia. Jak dojechać?
Zajazd pod Jodłową Górą mieści się pod adresem Tymbark 269. Jak informują właściciele zajazdu: "Aby do nas dojechać wystarczy się kierować na zakłady Tymbark SA"
Godziny otwarcia: poniedziałek-piątek: 10.00-18.00. Piątek, sobota: od 12.00-20.00.
strona internetowa: nf
tel: 793-791-173
Zajazd pod Jodłową Górą, Tymbark. MENU, POTRAWY, CENY
- Zupa gulaszowa podawana z kluseczkami - 8.00zł
- Gulasz jagnięcy podawany na placku ziemniaczanym ze śmietanką - 25.00zł
- 1/2 Kurczaka nadziewany wątróbką i jabłkami marynowany w soku jabłkowym - 25.00zł
- Szarlotka podawana na ciepło z bitą śmietaną - 10.00zł
- Spaghetti Bolognese (sos mięsno-pomidorowy,przyprawy,ser) - 16.00 zł.
- Spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem - 18,00zł
- Barszcz z uszkami - 8,00 zł
- Kwaśnica z żeberkiem - 8,00 zł
- Żurek z jajkiem i kiełbasą -8,00 zł
- Kotlet drobiowy+ziemniaki/frytki + zestaw surówek- 18,00 zł
- Roladka drobiowe nadziewane pieczarkami i żółtym serem + ziemniaczki/frytki + zestaw surówek - 21,00 zł
- Stek z kurczak nadziewany szpinakiem+ ziemniaki/frytki + zestaw surówek - 24.00zł
- Polędwiczki z kurczaka duszone z warzywami - 17,00 zł
- Kotlet schabowy + ziemniaki +kapusta zasmażana - 18.00zł
- Kotlet Janosika( oscypki+żurawina) + ziemniaki/frytki + zestaw surówek - 21,00zł
- Placek zbójnicki - duży 18.00 zł
- Placek zbójnicki - mały 14.00 zł
- Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym - 20.00 zł
- Łosoś grillowany 150g - 23,00 zł
- Pstrąg smażony 300g - 23,00 zł
Więcej na stronie internetowej Zajazdu pod Jodłową Górą
Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania
Zajazd pod Jodłową Górą, Tymbark. RECENZJE I OPINIE
Oto przykładowe opinie (pisownia oryginalna) zamieszczona na portalu TripAdvisor:
- Smacznie (gulasz, polędwiczki drobiowe z warzywami , barszcz (uszka super),zupa gulaszowa z kluseczkami ), szybko, ceny ok. - Radosław K.
- Kwasnica, barszcz z uszkami i placek z gulaszem jagnięcym wszystko bardzo smaczne a porcję spokojnie zaspokoją puste żołądki. Obsługa sprawna, lokal przyjemny. - Magdalena T.
- Zjedliśmy kurczaka z wątrobą, wieprzowiną Janosik, piergi. Wszystko bardzo smaczne, 20 minut na 5 dań, co jest świetne. Dobra obsługa. Najlepsze miejsce, w którym jedliśmy tego lata. - Dagmara K.
- Miejsce przyjemne w srodku. Dosc szybka i grzeczna obsluga. Gulasz jagniecy smaczny choc troche za malo miesa w proporcji do placka. Golonka smaczna. Natomiast niezjadliwa szarlotka. Ciasto mdle,bez smaku ani przypraw typu cynamon. - Joanna O.
- Jeśli ktoś będzie w pobliżu powinien koniecznie tu wstąpić. Zamówiliśmy placki z gulaszem jagnięcym (placki chrupiące i złote, zaś gulasz bardzo dobrze przyprawiony) oraz stek z kurczaka ze szpinakiem (filet nadziewany szpinakiem - soczysty i równie dobrze przyprawiony). Stosunek jakości do ceny bardzo dobry. - Paweł W.
- Zawsze kiedy jestem w Tymbarku zachodzę na placek z gulaszem jagnięcym nigdy się nie zawiodłam polecono nam również golonkę spróbuję w poniedziałek. Miła obsługa czyściutko. Polecam - Krysia K.
- Do restauracji pojechaliśmy specjalnie zwabieni kuchennymi rewolucjami. Nie zawiodłam się. Przepyszne placki ziemniaczane z gulaszem jagnięcym, równie dobre pierogi. Miła obsługa. - Marta K.
zobacz także:
Orient Express w serwisie kulinarno-turystycznym TripAdvisor ma 4 gwiazdki (na 5). 30 procent użytkowników oceniło restaurację jako doskonałą (5 gwiazdek), 50 proc. jako bardzo dobrą (4 gwiazdki), 20 proc. jako średnią (3 gwiazdki), nikt nie ocenił restauracji poniżej 3 gwiazdek!
Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...
Kuchenne Rewolucje - o programie
Magda Gessler pomaga bankrutującym właścicielom restauracji w Polsce. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany. To produkcja TVN. Wyemitowano już 17. sezonów "Kuchennych Rewolucji". W sezonie premierowe odcinki nadawane są na antenie TVN w każdy czwartek o godz. 21.30. Archiwalne można oglądać na tej stronie: Kuchenne Rewolucje w internecie
Do programu zgłaszają się restauratorzy, mający problemy z utrzymaniem lokalu. W każdym odcinku Gessler odwiedza jedną restaurację. W ciągu czterech dni uczy właścicieli i personel podstaw pracy. Obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów, np. wprowadza nowe potrawy do menu, sugeruje zatrudnienie nowych osób, zmienia wystrój wnętrza, prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni. Kuchenne rewolucje Magdy Gessler są adaptacją brytyjskiego programu Kitchen Nightmares, którego gospodarzem jest Gordon Ramsay.
Polecamy Państwa uwadze:
- Niepokojący komunikat NASA. W kierunku Ziemi leci ogromny asteroida. Czeka nas koniec świata?
- W otwartym rejestrze pedofilów nie ma księży... Dlaczego?
- Zamiast 16 będziemy mieć 18 województw w Polsce? Premier Morawiecki zapowiada konsultacje społeczne!
- Kiedy zmiana czasu na zimowy w 2018 roku? Czy to koniec zmiany czasu?
- Waloryzacja 2019. Podwyżka emerytury i renty w 2019 r. [WYLICZENIA]
- Mistrzostwa świata w siatkówce 2018. TERMINARZ fazy grupowej
- Burza słoneczna uderzy w Ziemię. W Polsce będzie widoczna zorza polarna?
- Więcej o możliwych katastrofalnych skutkach burzy elektromagnetycznej piszemy w tym artykule