Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zajazd pod Jodłową Górą, Tymbark. KUCHENNE REWOLUCJE [MENU, CENY, OPINIE]

mik
Zajazd pod Jodłową Górą, Tymbark. KUCHENNE REWOLUCJE [MENU, CENY, OPINIE]
Zajazd pod Jodłową Górą, Tymbark. KUCHENNE REWOLUCJE [MENU, CENY, OPINIE] Kuchenne Rewolucje, kadr z programu
Tym razem Kuchenne Rewolucje przenoszą nas w malownicze rejony Tymbarku. W 2012 roku Magda Gessler wraz z ekipą Kuchennych Rewolucji odwiedziła Zajazd pod Jodłową Górą. Właściciele lokalu wezwali restauratorkę na pomoc. Powodem był brak klientów, mimo iż w restauracji było czysto i ładnie, a jedzenie smakowało.

Kiedyś Duet, teraz Zajazd pod Jodłową Górą, Tymbark. Kuchenne Rewolucje

Tymbark to niewielka wioska położona w centralnej części Beskidu Wyspowego, słynna dzięki sokom i nektarom, tu produkowanym. Mało kto wie, że obok zakładów przetwórstwa owocowego znajduje się restauracja "Zajazd pod Jodłową Górą", prowadzony przez Edytę i Janusza. Więcej osób pamięta dyskotekę "Duet", która była tu przed laty. Małżeństwo nie wie jak odczarować swoją restaurację, dlatego poprosiło o pomoc Magdę Gessler. Będzie pod górę, będzie poszerzanie horyzontów, będzie regionalnie. Czy Kuchenne Rewolucje się udadzą? Zobaczcie dzisiejszy odcinek. Poniżej prezentujemy menu wraz z cenami oraz opinie klientów po Kuchennych Rewolucjach.

Zajazd pod Jodłową Górą, Tymbark. Dane teleadresowe. Godziny otwarcia. Jak dojechać?

Zajazd pod Jodłową Górą mieści się pod adresem Tymbark 269. Jak informują właściciele zajazdu: "Aby do nas dojechać wystarczy się kierować na zakłady Tymbark SA"
Godziny otwarcia: poniedziałek-piątek: 10.00-18.00. Piątek, sobota: od 12.00-20.00.
strona internetowa: nf
tel: 793-791-173

Zajazd pod Jodłową Górą, Tymbark. MENU, POTRAWY, CENY

  • Zupa gulaszowa podawana z kluseczkami - 8.00zł
  • Gulasz jagnięcy podawany na placku ziemniaczanym ze śmietanką - 25.00zł
  • 1/2 Kurczaka nadziewany wątróbką i jabłkami marynowany w soku jabłkowym - 25.00zł
  • Szarlotka podawana na ciepło z bitą śmietaną - 10.00zł
  • Spaghetti Bolognese (sos mięsno-pomidorowy,przyprawy,ser) - 16.00 zł.
  • Spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem - 18,00zł
  • Barszcz z uszkami - 8,00 zł
  • Kwaśnica z żeberkiem - 8,00 zł
  • Żurek z jajkiem i kiełbasą -8,00 zł
  • Kotlet drobiowy+ziemniaki/frytki + zestaw surówek- 18,00 zł
  • Roladka drobiowe nadziewane pieczarkami i żółtym serem + ziemniaczki/frytki + zestaw surówek - 21,00 zł
  • Stek z kurczak nadziewany szpinakiem+ ziemniaki/frytki + zestaw surówek - 24.00zł
  • Polędwiczki z kurczaka duszone z warzywami - 17,00 zł
  • Kotlet schabowy + ziemniaki +kapusta zasmażana - 18.00zł
  • Kotlet Janosika( oscypki+żurawina) + ziemniaki/frytki + zestaw surówek - 21,00zł
  • Placek zbójnicki - duży 18.00 zł
  • Placek zbójnicki - mały 14.00 zł
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym - 20.00 zł
  • Łosoś grillowany 150g - 23,00 zł
  • Pstrąg smażony 300g - 23,00 zł

Więcej na stronie internetowej Zajazdu pod Jodłową Górą

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Zajazd pod Jodłową Górą, Tymbark. RECENZJE I OPINIE

Oto przykładowe opinie (pisownia oryginalna) zamieszczona na portalu TripAdvisor:

  • Smacznie (gulasz, polędwiczki drobiowe z warzywami , barszcz (uszka super),zupa gulaszowa z kluseczkami ), szybko, ceny ok. - Radosław K.
  • Kwasnica, barszcz z uszkami i placek z gulaszem jagnięcym wszystko bardzo smaczne a porcję spokojnie zaspokoją puste żołądki. Obsługa sprawna, lokal przyjemny. - Magdalena T.
  • Zjedliśmy kurczaka z wątrobą, wieprzowiną Janosik, piergi. Wszystko bardzo smaczne, 20 minut na 5 dań, co jest świetne. Dobra obsługa. Najlepsze miejsce, w którym jedliśmy tego lata. - Dagmara K.
  • Miejsce przyjemne w srodku. Dosc szybka i grzeczna obsluga. Gulasz jagniecy smaczny choc troche za malo miesa w proporcji do placka. Golonka smaczna. Natomiast niezjadliwa szarlotka. Ciasto mdle,bez smaku ani przypraw typu cynamon. - Joanna O.
  • Jeśli ktoś będzie w pobliżu powinien koniecznie tu wstąpić. Zamówiliśmy placki z gulaszem jagnięcym (placki chrupiące i złote, zaś gulasz bardzo dobrze przyprawiony) oraz stek z kurczaka ze szpinakiem (filet nadziewany szpinakiem - soczysty i równie dobrze przyprawiony). Stosunek jakości do ceny bardzo dobry. - Paweł W.
  • Zawsze kiedy jestem w Tymbarku zachodzę na placek z gulaszem jagnięcym nigdy się nie zawiodłam polecono nam również golonkę spróbuję w poniedziałek. Miła obsługa czyściutko. Polecam - Krysia K.
  • Do restauracji pojechaliśmy specjalnie zwabieni kuchennymi rewolucjami. Nie zawiodłam się. Przepyszne placki ziemniaczane z gulaszem jagnięcym, równie dobre pierogi. Miła obsługa. - Marta K.

zobacz także:

Orient Express w serwisie kulinarno-turystycznym TripAdvisor ma 4 gwiazdki (na 5). 30 procent użytkowników oceniło restaurację jako doskonałą (5 gwiazdek), 50 proc. jako bardzo dobrą (4 gwiazdki), 20 proc. jako średnią (3 gwiazdki), nikt nie ocenił restauracji poniżej 3 gwiazdek!

Nie dla wszystkich jednak Kuchenne rewolucje zakończyły się szczęśliwie. Oto wybrane restauracje, które - pomimo udziału w programie - zostały zamknięte. Ciekawi Cię dlaczego? Sprawdź na kolejnych slajdach (naciśnij strzałkę w prawo na klawiaturze lub na zdjęciu).

Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...

Kuchenne Rewolucje - o programie

Magda Gessler pomaga bankrutującym właścicielom restauracji w Polsce. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany. To produkcja TVN. Wyemitowano już 17. sezonów "Kuchennych Rewolucji". W sezonie premierowe odcinki nadawane są na antenie TVN w każdy czwartek o godz. 21.30. Archiwalne można oglądać na tej stronie: Kuchenne Rewolucje w internecie
Do programu zgłaszają się restauratorzy, mający problemy z utrzymaniem lokalu. W każdym odcinku Gessler odwiedza jedną restaurację. W ciągu czterech dni uczy właścicieli i personel podstaw pracy. Obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów, np. wprowadza nowe potrawy do menu, sugeruje zatrudnienie nowych osób, zmienia wystrój wnętrza, prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni. Kuchenne rewolucje Magdy Gessler są adaptacją brytyjskiego programu Kitchen Nightmares, którego gospodarzem jest Gordon Ramsay.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!