Spis treści
Kuchenne Rewolucje w Koronowie
"Kuchenne rewolucje" to program, który wciąż cieszy się popularnością wśród widzów TVN. Obecnie emitowany jest 30 sezon! Popularna restauratorka Magda Gessler już od niemal 15 lat przemierza Polskę i doradza właścicielom lokali gastronomicznych.
Magda Gessler przeprowadzała "Kuchenne Rewolucje" w wielu lokalach w Kujawsko-Pomorskiem, jednak dopiero w październiku 2023 roku po raz pierwszy program dotarł do Bydgoszczy, zmieniając Gusto w Dzikowisko. Wkrótce potem po wizycie Magdy Gessler powstał Bar Mój Schaboszczak w Żninie, Bistro PodNiebienie w Toruniu oraz Kacze Sekrety we Włocławku. W listopadzie 2024 roku Magda Gessler zawitała do Koronowa.
Magda Gessler przyjechała do Koronowa, by przeprowadzić Kuchenne Rewolucje w Restauracji Nasze Smaki przy ulicy Pomianowskiego 3. Lokal zmienił nazwę na Bistro Gęsiarka i oficjalnie ruszył 20 listopada 2024 roku.
Emisja odcinka Kuchennych Rewolucji z Bistro Gęsiarka w Koronowie już w czwartek (13 marca) o godz. 20:50.
Bistro Gęsiarka w Koronowie po Kuchennych Rewolucjach
Bistro Gęsiarka w Koronowie działa do dziś. Na zakończenie Kuchennych Rewolucji odbyła się tradycyjna uroczysta kolacja, podczas której Bistro Gęsiarka odwiedzili zaproszeni goście. Opinie tych, którzy już odwiedzili Bistro Gęsiarka po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler są bardzo optymistyczne:
- "Jadłam schabowego pychota!!! Naleśnik podobnie. Czarninę skubnęłam od męża, to jak mojej babci - przepychota. Za niedługo chyba skubnę pierogi."
- "Polecam gęsinę, jest przepyszna. Miałam przyjemność już skosztować."
- "Smacznie i miło"
Bistro Gęsiarka - menu, ceny
W Bistro Gęsiarka po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler znalazły się tradycyjne potrawy w nowej odsłonie. Zgodnie z nazwą, w menu króluje oczywiście gęsina.
Każde danie w nowym menu to wynik poszukiwań idealnych smaków, inspiracji i miłości do kuchni. To coś więcej niż jedzenie - to emocje zaklęte na talerzu. Smaki, które pobudzają wyobraźnię i tworzą wspomnienia - zapewniają właściciele Bistro Gęsiarka.
W karcie tradycyjnie pojawiły się dania zaproponowane przez znaną restauratorkę, spośród których najwięcej emocji wzbudza gęś faszerowana pieczona w całości wg przepisu Magdy Gessler - podawana z sałatą rzymską, grzybami marynowanymi i śliwkami. Porcja w cenie 550 zł za gęś jest idealna dla 4-6 osób. Na to danie obowiązuje wcześniejsza rezerwacja.
Prócz tego w menu Bistro Gęsiarka w Koronowie znalazły się między innymi:
pate de foie, czyli gęsia wątróbka z pomarańczową galaretką i brioszką z lukrem cytrynowym - 35 zł za 100 g;
okrasa z gęsi podawana z pieczywem - 39 zł;
carpaccio z półgęska podawane z chałką i żurawiną - 43 zł;
rosół na gęsinie z naleśnikowymi roladkami i żołądkami - 29 zł za 350 ml;
żurek Kujawski z puree, skwarkami i kremem z żółtka - 25 zł za 350 ml;
czarnina na gęsinie z wiśniami i kluseczkami - 25 zł za 350 ml;
udo z gęsi confit z zapiekanką z grzybami i musem z czarnej porzeczki - 75 zł;
siekany kotlet z gęsi z ziołowymi ziemniaczkami i kapustą modrą - 69 zł;
pierogi z mięsem wołowo-gęsim z sosem grzybowym - 45 zł.
Do tego oczywiście dania dla dzieci, desery i napoje.
Bistro Gęsiarka w Koronowie - emisja programu Kuchenne Rewolucje TVN
Odcinek Kuchennych Rewolucji z Koronowa zostanie wyemitowany 13 marca 2025 roku o godz. 20:50. Można go oglądać także w Player.pl