Świadomość konsumencka wzrasta. Wiele osób nie godzi się już na zakup żywności niskiej jakości, nafaszerowanej konserwantami. Choć chcemy odżywiać się zdrowiej, czasami trudność sprawia nam odróżnienie dobrych produktów od tych niekoniecznie wartych uwagi. Szeroki wybór w sklepach, kampanie marketingowe i nieumiejętność czytania składów - to główne przyczyny.
Problem szczególnie dotyczy pieczywa, które poza tym pakowanym, nie jest właściwie opisane. Nie do końca więc wiadomo, z czym mamy do czynienia. Na szczęście istnieją sposoby, dzięki którym możemy odróżnić pieczywo wysokiej jakości od wyprodukowanego z tańszych składników i z użyciem chemii.
Tak rozpoznasz dobry chleb. Te znaki wskazują, że masz do czynienia z pieczywem wysokiej jakości
Prezentujemy listę sposobów, dzięki którym rozróżnisz dobry chleb na tle pieczywa niskiej jakości. Sprawdź na kolejnych slajdach naszej galerii, jak rozpoznać dobry chleb:
