https://expressbydgoski.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Skutki jedzenia jajek na miękko - niektórym mogą zaszkodzić. To dzieje się z organizmem, gdy jemy jajka

KP
Oto właściwości jajek na miękko. To one są najzdrowszą formą przygotowania jajek. Jedzone regularnie niosą wiele korzyści. To się dzieje z naszym organizmem, gdy jemy jajka.Szczegóły na kolejnych slajdach naszej galerii >>>
Oto właściwości jajek na miękko. To one są najzdrowszą formą przygotowania jajek. Jedzone regularnie niosą wiele korzyści. To się dzieje z naszym organizmem, gdy jemy jajka.Szczegóły na kolejnych slajdach naszej galerii >>> Archiwum PPG
Wielu nie wyobraża sobie bez nich śniadania. Jajka są zdecydowanie ulubionym produktem spożywczym Polaków. Przygotowane na miękko są najzdrowszą formą, która niesie wiele korzyści. To się dzieje z naszym organizmem, gdy jemy jajka.

Jajka na twardo, miękko, w koszulce, sadzone, a może jajecznica? Jedno jest pewne! Dla miłośników jajka są dobre w każdej postaci. Jednak jak alarmują lekarze, to przygotowanie jajek na miękko jest najzdrowszą opcją dla naszego organizmu. Zobacz, jakie właściwości mają jajka. To się dzieje z naszym organizmem, gdy jemy jajka na miękko.

Warto pamiętać, że jajka są cennym źródłem wielu składników odżywczych. Bogate są w tłuszcze nasycone, sód, potas, białko, węglowodany, a także żelazo, miedź, selen, beta-karoten oraz witaminy D i B. Jedzone w odpowiedniej ilości i przygotowane w zalecany sposób, mogą być świetnym sprzymierzeńcem w utrzymaniu zdrowej i szczupłej sylwetki. A jak wiadomo - w zdrowym ciele zdrowy duch!

Koniecznie przeczytaj: Katarzyna Cichopek i Maciej Kurzajewski już w nowym domu. Ich dom to dzieło architekta gwiazd!

Właściwości jajek na miękko. Zobacz, co dzieje się z naszym organizmem, kiedy jemy jajka!

Czy można jeść jajka codziennie. Oczywiście, że tak, w przypadku, gdy mówimy o jajkach na miękko. Zobacz w naszej galerii korzyści płynące z jedzenia jajek na miękko. Szczegóły na kolejnych slajdach poniższej galerii!

To warto wiedzieć:

  • Jajka powinniśmy spożyć do 28 dni po dacie zakupu
  • Należy je przechowywać w temperaturze nie więcej niż 20 stopni Celsjusza
  • W lodówce najlepiej umieścić jajka na środkowej półce. To tam będzie im najlepiej
  • Nie należy myć jajek przed włożeniem ich do lodówki
  • Ugotowane jajka w lodówce można trzymać nawet przez tydzień!
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zdrowie

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski