
Oto właściwości jajek na miękko. To one są najzdrowszą formą przygotowania jajek. Jedzone regularnie niosą wiele korzyści. To się dzieje z naszym organizmem, gdy jemy jajka.
Szczegóły na kolejnych slajdach naszej galerii >>>

Jajka są prawdziwą kapsułką witaminową. Mają w sobie wszystkie makroskładniki, między innymi białko, tłuszcz, węglowodany, wszystkie składniki mineralne i witaminy z wyjątkiem witaminy C. Ponadto są prawdopodobnie najzdrowsze ze wszystkich produktów spożywczych.

Jajka poprawiają koncentracje, procesy myślowe, przyswajanie wiedzy i logiczne myślenie.

Kupując jajka w sklepie należy zwrócić uwagę na ich oznaczenie. Pochodzenia ekologicznego mają numer 0. Z kolei numer 1 charakteryzuje jajka z wolnego wybiegu. Z kolei jajka z numerem 3 są noszone przez kury, które nie mają dostępu do naturalnych warunków.