Nasza Loteria

Skutki jedzenia jajek na miękko - niektórym mogą zaszkodzić. To dzieje się z organizmem, gdy jemy jajka

KP
Oto właściwości jajek na miękko. To one są najzdrowszą formą przygotowania jajek. Jedzone regularnie niosą wiele korzyści. To się dzieje z naszym organizmem, gdy jemy jajka.Szczegóły na kolejnych slajdach naszej galerii >>>
Oto właściwości jajek na miękko. To one są najzdrowszą formą przygotowania jajek. Jedzone regularnie niosą wiele korzyści. To się dzieje z naszym organizmem, gdy jemy jajka.Szczegóły na kolejnych slajdach naszej galerii >>>Archiwum PPG
Wielu nie wyobraża sobie bez nich śniadania. Jajka są zdecydowanie ulubionym produktem spożywczym Polaków. Przygotowane na miękko są najzdrowszą formą, która niesie wiele korzyści. To się dzieje z naszym organizmem, gdy jemy jajka.

Jajka na twardo, miękko, w koszulce, sadzone, a może jajecznica? Jedno jest pewne! Dla miłośników jajka są dobre w każdej postaci. Jednak jak alarmują lekarze, to przygotowanie jajek na miękko jest najzdrowszą opcją dla naszego organizmu. Zobacz, jakie właściwości mają jajka. To się dzieje z naszym organizmem, gdy jemy jajka na miękko.

Warto pamiętać, że jajka są cennym źródłem wielu składników odżywczych. Bogate są w tłuszcze nasycone, sód, potas, białko, węglowodany, a także żelazo, miedź, selen, beta-karoten oraz witaminy D i B. Jedzone w odpowiedniej ilości i przygotowane w zalecany sposób, mogą być świetnym sprzymierzeńcem w utrzymaniu zdrowej i szczupłej sylwetki. A jak wiadomo - w zdrowym ciele zdrowy duch!

Koniecznie przeczytaj: Katarzyna Cichopek i Maciej Kurzajewski już w nowym domu. Ich dom to dzieło architekta gwiazd!

Właściwości jajek na miękko. Zobacz, co dzieje się z naszym organizmem, kiedy jemy jajka!

Czy można jeść jajka codziennie. Oczywiście, że tak, w przypadku, gdy mówimy o jajkach na miękko. Zobacz w naszej galerii korzyści płynące z jedzenia jajek na miękko. Szczegóły na kolejnych slajdach poniższej galerii!

To warto wiedzieć:

  • Jajka powinniśmy spożyć do 28 dni po dacie zakupu
  • Należy je przechowywać w temperaturze nie więcej niż 20 stopni Celsjusza
  • W lodówce najlepiej umieścić jajka na środkowej półce. To tam będzie im najlepiej
  • Nie należy myć jajek przed włożeniem ich do lodówki
  • Ugotowane jajka w lodówce można trzymać nawet przez tydzień!
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kolejna dawka szczepionki już dostępna!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski