Sezon grillowy rozpoczął się na dobre, przygotowaliśmy więc dwa przepisy, którymi zabłyśniecie a każdym przyjęciu w ogrodzie. Mamy dla Was steki z karkówki nadziewane kiszką ziemniaczaną na sosie z pieczonego czosnku oraz klasyczną sałatkę Cesar z sosem serowo-musztardowym.
O tym, jak je zrobić, opowie nam Rafał Godziemski, właściciel restauracji Bistro Memo at Home.

Składniki na steki:
- karkówka,
- kiszka ziemniaczana,
- pomidory,
- olej,
- pieprz,
- sól,
- czosnek,
- cebula,
- olej,
- masło,
- mąka,
- mleko,
- czosnek niedźwiedzi,
- szparagi.

Składniki na sałatkę:
- marynowane polędwiczki kurczaka,
- dwa plastry boczku,
- sałata rzymska,
- jajko na twardo,
- łagodne pepperoni,
- ser,
- musztarda sarepska,
- majonez,
- dojrzewający ser,
- miód,
- sok z cytryny,
- pieprz,
- sól,
- olej lub oliwa,
- natka pietruszki.
Karkówkę i kiszki ziemniaczane dostarczyły nam Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Kier, jeden z najpopularniejszych producentów wyrobów mięsnych w Polsce. Firma stosuje naturalne, wyselekcjonowane przyprawy i stale odwołuje się do tradycyjnych polskich receptur.
W przepisie wykorzystaliśmy musztardę sarepską marki Ocetix. Firma od ponad 60 lat produkuje doskonałej jakości produkty: majonez, musztardy, ocet i inne wyroby.
Karkówkę czy kurczaka można przyrządzić na każdym grillu, w każdym ogródku. My mogliśmy skorzystać z profesjonalnego grilla dostarczonego nam przez firmę Plastmet.
Plastmet jest firmą, która od ponad 30 lat tworzy wyroby ze stali nierdzewnej: meble i urządzenia gastronomiczne, ciągi wydawcze, okapy instalacyjne i meble warsztatowe. Dziś Plastmet to synonim bezkompromisowej jakości, a branża gastronomiczna z całej Polski i poza nią zna tę markę i jej ufa. Więcej o firmie i produktach na stronie plastmet.com.pl.
Sprawdź pozostałe przepisy - przepisy na grilla 2023