Smaki Kujaw i Pomorza - sezon 4 odcinek 10

Jak co niedzielę odbył się Frymark bydgoski - jarmark produktów eko, regionalnych i rękodzieła. Jednak ten 10 kwietnia był szczególny ze względu na czas. Na tydzień przed Wielkanocą nie mogło bowiem zabraknąć świątecznej oferty. U wystawców była więc okazja nabyć nie tylko gotowe przysmaki w postaci wędlin czy ciast, ale także półprodukty niezbędne do tego, by samemu upiec na święta, np. sernik.
Przed Wielkanocą największym wzięciem niezmiennie cieszą się tradycyjne potrawy: wędliny, jajka, biała, żurek, mazurki, baby oraz tradycyjne potrawy, ale np. w wydaniu wegetariańskim, wegańskim (hit to majonez wegański) oraz ciasta dla diet eliminacyjnych: bez glutenu, bez cukru, bez laktozy. I to wszystko, a nawet więcej można znaleźć na Frymarku bydgoskim, na którym nie brak rękodzieła - także tego w świątecznym wydaniu czy naturalnych kosmetyków.
Polecamy także
Z myślą o dzieciach podczas Frymarku na Marchewkowym stanowisku B. twórczo (co pół godziny) odbywały się warsztaty twórczej zabawy „Budzimy wyobraźnię” , przygotowano także strefę kreatywnych zabaw, w których więcej było pomysłowości niż samych zabawek.