Podczas Frymarku Bydgoskiego można skorzystać z licznych degustacji, pobawić się smakiem, odkryć nowe produkty i upodobania swoich kubków smakowych oraz zrobić zakupy u lokalnych gospodarzy i twórców.
Na jarmarku dostępne jest zdrowe, pyszne i wartościowe jedzenie:
- pieczywo tradycyjne i dla diet eliminacyjnych,
- wypieki i słodycze (również dla cukrzyków, GF, bez jaj),
- nabiał kozi i krowi (mleka, sery, jogurty, podpuszczkę),
- duży asortyment wędlin, kiełbas, mięsa eko.
Ponadto na stoiskach znaleźć można było: miody, warzywa, owoce i ich przetwory, przyprawy z całego świata, herbaty mistrzowskie, masło klarowane z Bieszczad, pełno zieleniny, jajka, dania dla wegan i wegetarian, gotowe obiady na wynos i na miejscu (na ciepło i na zimno), kawa i wiele, wiele innych.
Frymark Bydgoski to, jak zawsze, także rękodzieło - czy to w postaci zabawek dla dzieci, ozdób, oryginalnego wystroju wnętrz, czy elementów ubioru. Na targu eko nie brakuje też kosmetyków, składających się tylko z naturalnych składników.
Frymarkowi wystawcy mają swe stosika - zarówno na Placu Praw Kobiet przed dawnym CH „Drukarnia” (obecnym BCF, ul. Jagiellońska 1), jak i wewnątrz obiektu.
