https://expressbydgoski.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Takie właściwości mają parówki. Zobacz - na jakie produkty w ich składzie trzeba uważać

Dominika Sobczyńska
Parówki cieszą się dużą sympatią nie tylko wśród Polaków. Można je smażyć, piec, gotować czy jeść prosto z opakowania. Jednak niewielu zastanawia się, co się w nich znajduje. Niektóre zawierają składniki, które nie są korzystne dla naszego zdrowia. Przez jednolitą strukturę, nie jesteśmy w stanie zobaczyć gołym okiem, co kryje się w środku. Czy wszystkie parówki są niezdrowe? Tego dowiesz się w naszej galerii! ▶▶
Parówki cieszą się dużą sympatią nie tylko wśród Polaków. Można je smażyć, piec, gotować czy jeść prosto z opakowania. Jednak niewielu zastanawia się, co się w nich znajduje. Niektóre zawierają składniki, które nie są korzystne dla naszego zdrowia. Przez jednolitą strukturę, nie jesteśmy w stanie zobaczyć gołym okiem, co kryje się w środku. Czy wszystkie parówki są niezdrowe? Tego dowiesz się w naszej galerii! ▶▶ PPG
Parówki cieszą się dużą sympatią nie tylko wśród Polaków. Można je smażyć, piec, gotować czy jeść prosto z opakowania. Jednak niewielu zastanawia się, co się w nich znajduje. Niektóre zawierają składniki, które nie są korzystne dla naszego zdrowia. Przez jednolitą strukturę, nie jesteśmy w stanie zobaczyć gołym okiem, co kryje się w środku. Czy wszystkie parówki są niezdrowe? Tego dowiesz się w naszej galerii!

Nazwę parówek wymyślili Polacy, na podstawie tego, jak są wytwarzane. Na początku ich powstanie kojarzone były głownie ze słynnymi hot dogami. Do teraz cieszą się dużą sławą i są chętnie spożywane w wielu miejscach na świecie. Znajdziemy je praktycznie w każdym sklepi i to w różnych rodzajach.

Parówki są zaliczane do wędlin i produkowane najczęściej z mięsa wieprzowego, drobiowego lub połączenia obu. Sprzedawane są w postaci zmielonej masy mięsnej, w której nie zawsze znajduje się mięso dobrej jakości.

Parówki - sprawdź jaki mają wpływ na nasz organizm i co się w nich znajduje:

Parówki różnią się składem, przez co również ich jakoś jest inna. Należy zwracać uwagę, jakie substancje dodatkowe są dodawane do mięsa. Często jest to tłuszcz wieprzowy lub drobiowy, który znacznie obniża wartość żywieniową produktu.

To również może Cię zainteresować:
To się dzieje z organizmem, gdy jesz czosnek. Można stosować go, jako naturalny antybiotyk!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zdrowie

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski