Długi świąteczny weekend związany z celebrowaniem Dniem Niepodległości miał swe kulinarne przedłużenie na listopadowym Frymarku bydgoskim, podczas którego wiele smakołyków związanych z polską tradycją oferowali frymarkowi wystawcy. Nie zabrakło więc rogali, bogato nadzianych białym makiem i bakaliami, ale także polskimi owocami z dodatkiem np. pomarańczy. Była gęsina m.in. pod postacią smakowitych pierogów.
Ponadto, wystawcy tradycyjnie już oferowali różnego rodzaju sery, wędliny, naturalne przetwory jak np. konfitury, warzywa, owoce, jajka czy wypieki: serniki, tarty, ciastka i ciasta - te wegańskie, jak i tradycyjne. Wszelkie napitki, herbaty, zioła. Oczywiście, Frymark nie mógłby się obyć bez rękodzieła, jak i ręcznie wytwarzanych, naturalnych kosmetyków. Na niektóry stoiskach pojawiły się już świąteczne akcenty.
Polecamy także
Przypominamy, że jarmark z żywnością wprost od regionalnych gospodarzy i wytwórców oraz rękodzielników w centrum Bydgoszczy odbywa się co niedzielę w godz. 10-14 na placu przed danym CH Drukarnia przy Gdańskiej 8 oraz wewnątrz budynku (na parterze).
