Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 4 - odc. 42– Gęsina – Ostromecko

Akcja specjalna Smaki Kujaw i Pomorza
Wideo
od 16 lat
To już ostatni przystanek na Kujawsko-Pomorskiej Trasie Filmowej. Zapraszamy na wycieczkę po Ostromecku i kolejny przepis z lokalnej gęsiny – specjalnie na św. Marcina!

Czy wiecie, że w w Zespole Pałacowo-Parkowym w Ostromecku należącym co Miejskiego Centrum Kultury w Bydgoszczy w 2020 roku nagrywano „Wesele” w reżyserii Wojciecha Samarzowskiego?

To nie jedyny znany film realizowany w tych okolicach. Zobaczcie najnowszy odcinek Smaków Kujaw i Pomorze, a dowiecie się więcej!

A co przygotuje dziś nasz mistrz kuchni, Rafał Godziemski?

Rillettes z gęsi

  • Mięso pieczonej gęsi, np. noga
  • Cebula
  • Pomarańcza
  • 2 figi
  • Pieprz
  • Odrobina koniaku
  • Cukier wanilinowy
  • Mięta
  • Tymianek
  • Majeranek
  • 2 łyżki smalcu z gęsi
  • Sól

Partnerem odcinka jest:
Urząd Marszałkowski

Na odcinek zaprasza Marszałek Województwa Kujawsko-Pomorskiego Piotr Całbecki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Smaki Kujaw i Pomorza SEZON 4 - odc. 42– Gęsina – Ostromecko - Gazeta Pomorska