https://expressbydgoski.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Różne talerze pacjenta

Andrzej Pawełczak
Andrzej Pawełczak Dariusz Bloch
Niesmaczne, zimne, skromne porcje… O posiłkach serwowanych pacjentom w polskich szpitalach raczej trudno napisać coś smacznego.

Problem zauważył rzecznik praw obywatelskich, który zwrócił się do ministra zdrowia, aby zajął się sprawą, bo, jak podkreślił, odpowiednia dieta to także forma leczenia.

PRZECZYTAJ:Bydgoszcz: Nakarmić staruszka za 7 złotych dziennie

Szpitale uniwersyteckie w Bydgoszczy mają swoje własne kuchnie, co niewątpliwie jest korzystne, bo posiłki są przygotowywane na miejscu, co ma szczególnie znaczenie dla osób ze specjalnymi wymaganiami żywieniowymi.

Imponująco wyglądają też liczby pacjentów zadowolonych z jedzenia. Jak wynika bowiem z ankiet, przeprowadzanych w lecznicach, około 80 procent osób, ma o posiłkach dobrą opinię.

Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski