https://expressbydgoski.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pacjenci "Biziela" zadowoleni ze szpitalnego jedzenia. Jak to możliwe?

swiecie.naszemiasto.pl
Smaczne, pachnące, nieźle wyglądające i tak obfite, że się nie chciało sięgać po dokładkę - tak, ponad 150 podopiecznych Szpitala Uniwersyteckiego nr 2 im. Biziela, napisało w ankietach - anonimowych - o szpitalnym jedzeniu.

W badaniu wzięło udział 150 pacjentów (66 proc kobiet, 34 proc. mężczyzn). Smak i zapach podawanych potraw dobrze i bardzo dobrze oceniło blisko 80 proc. proszonych o opinię pacjentów, a prawie 85 proc. badanych oceniło wielkość porcji jako wystarczającą.

Wskazuje na to również brak spożywania dokładek przez większość z nich. Dodatkowej porcji nie spożywa trzy czwarte pacjentów tego szpitala, co świadczy o tym, że racje żywnościowe są odpowiednie.

Bardzo duża grupa badanych - ponad 90 proc. wykazało zadowolenie z wyglądu potraw po podaniu, a blisko 90 proc. pacjentów oceniło temperaturę potraw jako odpowiednią. Całą porcję śniadania i kolacji spożywa prawie 80 proc, pacjentów, a obiad - ok. 70 proc.

Nie każdy szpital może się pochwalić tak dobrymi notami za "kuchnię". W innym lecznicach, w innych miastach, wciąż bywa naprawdę różnie, co można podejrzeć na portalu zbierającym opinie i zdjęcia pacjentów niezadowolonych, nienajedzonych, mówiąc wprost, zniesmaczonych...

Komentarze 2

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

s
stały bywalec biziela
Prosiłabym autora o podpis skąd pochodzą zdjęcia zamieszczone w galerii, bo na pewno nie z bydgoskiego Biziela. W takiej formie wygląda to jakby pacjenci wychwalali to, co jest na zdjęciach.
Podejrzewam, że większość zdjęć pochodzi ze wspomnianego "profilu na facebooku"czyli Posiłki w szpitalach.
S
Sara
Poskarżyłam się anonimowo na pleśń na chlebie. Cały tydzień pozostałego pobytu pielęgniarki miały do mnie pretensje i niewybredne komentarze.
Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski