W badaniu wzięło udział 150 pacjentów (66 proc kobiet, 34 proc. mężczyzn). Smak i zapach podawanych potraw dobrze i bardzo dobrze oceniło blisko 80 proc. proszonych o opinię pacjentów, a prawie 85 proc. badanych oceniło wielkość porcji jako wystarczającą.
Wskazuje na to również brak spożywania dokładek przez większość z nich. Dodatkowej porcji nie spożywa trzy czwarte pacjentów tego szpitala, co świadczy o tym, że racje żywnościowe są odpowiednie.
Bardzo duża grupa badanych - ponad 90 proc. wykazało zadowolenie z wyglądu potraw po podaniu, a blisko 90 proc. pacjentów oceniło temperaturę potraw jako odpowiednią. Całą porcję śniadania i kolacji spożywa prawie 80 proc, pacjentów, a obiad - ok. 70 proc.
Nie każdy szpital może się pochwalić tak dobrymi notami za "kuchnię". W innym lecznicach, w innych miastach, wciąż bywa naprawdę różnie, co można podejrzeć na portalu zbierającym opinie i zdjęcia pacjentów niezadowolonych, nienajedzonych, mówiąc wprost, zniesmaczonych...