Jesień też może być piękna i pachnąca świeżo upieczonym ciastem, posypanym cynamonem. Bywa również chłodna i deszczowa, a co za tym idzie przygnębiająca. Warto wtedy zadbać o zdrową dietę, pełną kiszonek oraz sezonowych warzyw i owoców, która wpłynie na naszą odporność.
Oto przepis na czekoladowe ciasto śliwkowe - przepis krok po kroku i składniki
W sadach i ogrodach jesienią można zbierać między innymi śliwki. To właśnie przepis na czekoladowe ciasto śliwkowe prezentujemy w poniższej galerii. Zobacz przepis, jak zrobić tego typu ciasto krok po kroku, bez niepopularnych składników.
Czekoladowe ciasto śliwkowe - składniki
Składniki (na okrągłą formę o średnicy 25 cm):
- 2,5 szklanki mąki
- 1,5 szklanki cukru
- 4 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 0,5 szklanki oliwy
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- Około 0,5 kg śliwek węgierek
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki cukru pudru

Wideo