Wręcz byłoby dziwne, gdyby grona pedagogiczne nie schylały się po leżące dziś niemal na ziemi oferty edukacyjnej współpracy z zagranicą - z pożytkiem, a co najmniej z frajdą, dla wielu uczniów.
Super, że mają takie możliwości, a gdy jeszcze idą za tym bardzo praktyczne aspekty, staje się nie tylko efektownie, ale i efektywnie. Tak jest w bydgoskim „spożywczaku”, którego uczniowie (nie tylko kucharze!) mogli właśnie poznawać smaki i techniki kuchni andaluzyjskiej.
Mieli fajnie, to pewne, ale może z tej ich eskapady skapnie coś, kiedyś i nam, gdy te zawodowe doświadczenia przeniosą na bydgoski rynek gastronomiczny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Hakiel złożył ukochanej arabską przysięgę miłości! Poznali się 6 miesięcy temu...
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji