Zobacz wideo: Uczeń VI LO w Bydgoszczy stypendystą programu finansowanego przez Departament Stanu USA

IX Festiwal Smaków Food Trucków każdego roku przyciąga wielu miłośników dobrego jedzenia. To dobra okazja do rozszerzenia kulinarnych horyzontów nie tylko dla stałych bywalców, ale i dla poszukiwaczy nowych smaków. Za nami pierwszy dzień gastronomicznych przygód - to jednak wcale nie koniec, ponieważ impreza została zaplanowana na dwa dni.
Odwiedzający, oprócz możliwości skorzystania z oferty gastronomicznej, wzięli udział w grze terenowej i głosowali w konkursie na najsmaczniejszy food truck festiwalu. Podobny program zaplanowano na niedzielę, 16 kwietnia. Impreza rozpocznie się o godz. 12 i potrwa do godz. 20.
Zdjęcia z pierwszego dnia IX Festiwalu Smaków Food Trucków znajdą Państwo w naszej fotogalerii:
Do wyboru odwiedzający będą mieli m.in. pad tai w czterech wersjach (także wegetariańskiej i wegańskiej), jiaozi – czyli delikatne pierożki z kurczakiem, wołowiną lub tofu, klasyki street food, czyli burgery w różnych odsłonach, zapiekanki czy pulled pork, a także potrawy kuchni wenezuelskiej, meksykańskiej, ukraińskiej, gruzińskiej, węgierskiej i hiszpańskiej. Dodatkowo, oprócz stanowisk z jedzeniem na uczestników czekać będzie strefa chillout’u, a dla najmłodszych organizatorzy przygotowali dmuchańce.