Zobacz wideo: Rozbudowa szpitala Biziela w Bydgoszczy
Można było odnieść wrażenie, że mówią o pobycie na kilkugwiazdkowych wczasach, ale przecież przygnębiające okoliczności nie kłamały. Miejska dziennikarka wiedziała o innowacyjnym podejściu doktora dyrektora Pawłowicza do żywienia pacjentów, przestraszona chora miała je „okazję” sprawdzić na własnym... żołądku. I potwierdziło się, rzecz jasna. „Szwedzkie stoły” w restauracji Centrum Onkologii robią różnicę.
Przeczytaj komentowany artykuł
Tak dużą, że to nie tylko terapeutyczna zachęta dla chodzącego pacjenta, by rutynowo nie czekał na posiłek przy łóżku, a ruszył w drogę po zadbanym, pełnym roślin i obrazów szpitalu, ale i komercyjna oferta dla wizytujących. Kolejna nagroda dla CO za kompleksowe podejście do leczenia, którego „żywienie kliniczne” jest istotnym elementem, wydaje się być tylko potwierdzeniem oczywistej prawdy. O tym jednak, że ciągle bardzo, bardzo dalekiej od polskiej rzeczywistości szpitalnej, przekonują mnie nie tylko gorzko prześmiewcze galerie w mediach społecznościowych. Własne dziecko zdało mi właśnie relację ze swoich szpitalnych wrażeń konsumpcyjnych. Bigosopodobna breja na obiad na pewno przyspieszy powrót do zdrowia...
To Cię może też zainteresować
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?