5 z 12

fot. pixabay.com
Napój migdałowy zalecany jest do spożycia osobom, które chorują na miażdżycę lub chorobę wieńcową, ponieważ znacznie obniża poziom złego cholesterolu.
6 z 12

fot. pixabay.com
Mleko migdałowe zawiera dużą ilość błonnika rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego, który jak dobrze wiemy, jest bardzo ważnym składnikiem w zdrowej i zbilansowanej diecie.
7 z 12

fot. pixabay.com
Błonnik ułatwia perystaltykę jelit, czyli odgrywa dużą rolę w pozbywaniu się problemów z zaparciami, jednocześnie chroniąc nas przed różnymi chorobami. Dzięki swoim właściwościom, bierze istotny udział w profilaktyce cukrzycy, miażdżycy i chorób serca.
8 z 12

fot. pixabay.com
Przepis na mleko migdałowe
Przedstawiamy wam domowy przepis na mleko migdałowe. ▶▶