Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tak wpływa na organizm mleko migdałowe. Możesz samodzielnie przygotować je w domu!

Dominika Sobczyńska
Dominika Sobczyńska
Mleko migdałowe jest w 100% produktem roślinnym. W przeciwieństwie do mleka krowiego nie zawiera laktozy ani cholesterolu. Ponadto w składzie mleka migdałowego, w przeciwieństwie do mleka krowiego, nie znajduje się kazeina, czyli ciężkostrawne białko, które może powodować przewlekłe problemy żołądkowe i trawienne. Napój migdałowy jest zbawieniem dla osób będących na diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Zawiera wiele składników, które w ich diecie są deficytowe ze względu na brak spożywania pokarmów odzwierzęcych. W naszej galerii dowiesz się o korzyściach płynących z picia mleka migdałowego oraz jak zrobić je w domu! ▶▶
Mleko migdałowe jest w 100% produktem roślinnym. W przeciwieństwie do mleka krowiego nie zawiera laktozy ani cholesterolu. Ponadto w składzie mleka migdałowego, w przeciwieństwie do mleka krowiego, nie znajduje się kazeina, czyli ciężkostrawne białko, które może powodować przewlekłe problemy żołądkowe i trawienne. Napój migdałowy jest zbawieniem dla osób będących na diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Zawiera wiele składników, które w ich diecie są deficytowe ze względu na brak spożywania pokarmów odzwierzęcych. W naszej galerii dowiesz się o korzyściach płynących z picia mleka migdałowego oraz jak zrobić je w domu! ▶▶ pixabay.com
Mleko migdałowe jest w 100% produktem roślinnym. W przeciwieństwie do mleka krowiego nie zawiera laktozy ani cholesterolu. Ponadto w składzie mleka migdałowego nie znajduje się kazeina, czyli ciężkostrawne białko, które może powodować przewlekłe problemy żołądkowe i trawienne. W naszej galerii dowiesz się o korzyściach płynących z picia mleka migdałowego oraz jak zrobić je w domu!

Zobacz wideo: Waloryzacja 2022 - od marca podwyżki

od 16 lat

Głównym plusem mleka migdałowego jest to, iż należy do niskokalorycznych produktów. W 100 ml napoju jest tylko 24 kcal, a w szklance około 60 kcal! Zawiera niewiele białka (0,5 g/100 g), tłuszczu (1,1 g/100 g – mniej niż mleko 1,5%) oraz bardzo mało węglowodanów – jedynie 1,4 g cukrów strawnych oraz 1,6 g błonnika.

Dzięki swoim właściwościom alkalizującym, mleko migdałowe ma pozytywny wpływ na nasz układ trawienny. Jest bardzo pomocne przy problemach z trawieniem, wrzodami, nadkwasotą i refluksie żołądkowo-przełykowym. Poza tym, migdały są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe. Wpływają one na termogenezę, która sprawia, że nasz organizm zużywa więcej energii. Więcej zużytej energii – większy deficyt kaloryczny. Co za tym idzie? Chudniemy!

W naszej galerii dowiesz się o korzyściach płynących z picia mleka migdałowego oraz jak zrobić je w domu:

Mleko migdałowe wykazuje działanie antyoksydacyjne, które korzystnie wpływa na pracę mózgu. Nadaje się idealnie jako dodatek do owsianki i ciast, a także jako aromatyczny dodatek do kawy. Napój migdałowy jest zbawieniem dla osób będących na diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Zawiera wiele składników, które w ich diecie są deficytowe ze względu na brak spożywania pokarmów odzwierzęcych.

To może Cię zainteresować

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo