9 z 12
Na jedną szklankę mleka migdałowego potrzebne nam będzie:...
fot. pixabay.com

Na jedną szklankę mleka migdałowego potrzebne nam będzie:
• 100 g migdałów łuskanych
• 350 ml wody
• 1 łyżka miodu (może być również syrop z agawy lub syrop klonowy)

10 z 12
1. Migdały wsypujemy do naczynia, zalewamy wodą i...
fot. pixabay.com

1. Migdały wsypujemy do naczynia, zalewamy wodą i pozostawiamy na noc.
2. Następnego dnia odsączamy migdały, wlewamy wodę i dodajemy miód. Teraz wszystko razem blendujemy.

11 z 12
3. Powstałą substancję, przelewamy przez sito, wyłożone gazą...
fot. pixabay.com

3. Powstałą substancję, przelewamy przez sito, wyłożone gazą lub innym materiałem, nadającym się do przesączenia płynu. Następnie wyciskamy. Możemy użyć również drewnianej kuli do ucierania, by dokładniej wycisnąć migdały. Masa migdałowa, która nam pozostała nadaje się do ciast, ciasteczek czy naleśników.

4. Teraz musimy już tylko przelać płyn do szklanki i mleko migdałowe gotowe! Smacznego!

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Aktywnie uczcili urodziny Bydgoszczy. Na mecie na biegaczy czekał tort - zdjęcia

Aktywnie uczcili urodziny Bydgoszczy. Na mecie na biegaczy czekał tort - zdjęcia

Zobacz, co działo się na pierwszych Bydgoskich Klasykach w 2025 roku

Zobacz, co działo się na pierwszych Bydgoskich Klasykach w 2025 roku

Polecamy

AI zaprojektowała naszą kuchnię. Wystarczyło zdjęcie i kilka poleceń

AI zaprojektowała naszą kuchnię. Wystarczyło zdjęcie i kilka poleceń

Tak wygląda polski elektryczny mikrodostawczak. Zadebiutował w Katowicach

Tak wygląda polski elektryczny mikrodostawczak. Zadebiutował w Katowicach

Zobacz, co działo się na pierwszych Bydgoskich Klasykach w 2025 roku

Zobacz, co działo się na pierwszych Bydgoskich Klasykach w 2025 roku