https://expressbydgoski.pl
reklama

Święta pachnące kakao! DecoMorreno zaprasza do wspólnego pieczenia

Materiał informacyjny DECOMORRENO
Z okazji nadchodzących świąt Bożego Narodzenia, DecoMorreno zachęca Polaków do wspólnych wypieków na bazie tego kultowego kakao. Marka inspiruje przepisami, które wprowadzą do domów ciepłą, rodzinną atmosferę świąt, zachęcając zarówno doświadczonych miłośników wypieków, jak i początkujących pasjonatów do celebrowania magii wspólnego pieczenia.

Marka DecoMorreno wprowadza Polaków w świąteczny nastrój, zachęcając do wykorzystania kakao przy tworzeniu świątecznych wypieków. Kakao DecoMorreno, znane z intensywnego smaku i głębokiej ciemnej barwy, jest cenione w polskich domach, zwłaszcza podczas świąt, do przygotowywania ciast oraz pysznych słodkości, które dodają magii świątecznym spotkaniom.

Z DecoMorreno tegoroczne święta będą jeszcze smaczniejsze – odkryj magię wspólnego pieczenia i świętowania! 

CIASTECZKA TOPNIEJĄCE BAŁWANKI

Proste w przygotowaniu, czekoladowe ciasteczka to idealny przepis na dobrą zabawę! Wspólnie możecie je ozdobić, używając pianek, kolorowych cukierków i lukru.

Poziom trudności: Średni

Ilość porcji: 24 porcje

Czas przygotowania: 90 minut

___________________

Składniki:

340 g mąka pszenna tortowa ( typ 450 )

30 g kakao DecoMorreno

100 g cukier puder

200 g masło

1 szt. jajko

1 szczyp. sól

30 g białko jaja kurzego

150 g cukier puder

24 szt. pianki marshmallows

1 opak. m m's

1 opak. barwnik spożywczy

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto zagnieć na jednolitą gładką masę.

  2. Owiń folią i włóż do lodówki na minimum 1 godzinę, aby ciasto dobrze schłodzić.

  3. Przygotuj dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

  4. Gdy ciasto będzie dobrze schłodzone rozwałkuj je pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość około 5 mm.

  5. Układaj je na blasze i piecz każdą partię przez około 7-10 minut w temperaturze 180°C.

  6. Po upieczeniu pozostaw do wystudzenia.

  7. Białko utrzyj z cukrem pudrem, aż składniki się połączą i lukier stanie się błyszczący.

  8. Do uzyskania odpowieniej konsystencji dodawaj stopniowo sok z cytryny.

  9. Odłóż 4 łyżki lukru i dodaj do niego barwnik.

  10. Przełóż lukry do rożka z papieru do pieczenia lub rękawu cukierniczego.

  11. Pianki marshmallo przekrój na pół. Na ciastka nakładaj lukier, następnie ułuż piankę oraz „guziczki”.

  12. Na koniec za pomocą ciemnego lukru wykonaj buzie i ręce bałwanków.

  13. Pozostaw do wysuszenia, przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski