Tym razem Rafał Godziemski odwiedza Zespół Pałacowo-Parkowy w Lubostroniu.
- Na przełomie XIX i XX, w takim pałacu, jak ten, na wieczerzy wigilijnej mogła pojawić się zupa migdałowa gotowana na mleku, podawana z ryżem. Wówczas najpopularniejszą rybą był szczupak – na przykład w sosem szafranowym – zdradza nasz mistrz kuchni.
Brzmi zachęcająco?
Sprawdźcie, co jeszcze gotowano w danych czasach i jak zainspirowało to Rafała Godziemskiego do stworzenia kolejnego autorskiego przepisu!

Roladki z ogórka z wędlinami
- Szynka Dojrzewająca KIER
- Szynka Staropolska KIER
- Szynka Złocista Drobiowa KIER
- Ogórek szklarniowy
- Majonez Pomorski Stołowy OCETIX
- Pieprz
- Sól
- Sok z cytryny
- Kilka listków bazylii
- Camembert
- Rukola
- Sos
- Majonez Pomorski Stołowy OCETIX
- Musztarda
- Ketchup
- Ogórek kiszony
- Jabłko
- Szczypiorek
- Imbir
- Sok z limonki
- Pieprz
- Sól
- Do przygotowania potrawy potrzeba jest również folia spożywcza i wykałaczki