Lubicie grzyby? Po najsmaczniejsze okazy wyruszamy dziś z Honoratą Galczewską, rzeczniczką prasową Dyrekcji Lasów Państwowych w Toruniu. Dowiemy się przy okazji, ile w naszych lasach rośnie gatunków jadalnych grzybów i gdzie możemy je bezpiecznie oraz zgodnie z prawem zbierać.
Te wyjątkowe dary lasu przydadzą się Rafałowi Godziemskiemu do przygotowania kolejnej pysznej potrawy.

Dziczyzna w sosie rydzowo-pomidorowym z cieciorką
- Polędwica i szynka z sarny
Marynata
- Marchew
- Cebula
- Por
- Liść laurowy CYKORIA
- Ziele angielskie CYKORIA
- Owoce jałowca CYKORIA
- Świeży rozmaryn i tymianek
- Wiśniówka
- Olej
- Sos
- Olej do smażenia
- Szalotka
- Kilka rydzów
Sól
- Odrobina mąki
- 2 łyżki masła
- Łyżeczka koncentratu pomidorowego POLSKIE PRZETWORY
- Łyżka ziaren słonecznika
- Puszka cieciorki
- Odrobina białego wina
- Pół szklanki wody
- Natka pietruszki
- Pieprz czarny CYKORIA
- Owoce jałowca CYKORIA
- Gałązki rozmarynu
- Gruszka
- Łyżka miodu
Partnerem odcinka jest:
Polskie Przetwory
Lasy Państwowe
Cykoria