Co w świętach lubimy najbardziej? Rodzinne spotkania, niesamowitą atmosferę, niespodziewane prezenty i oczywiście pyszne jedzenie! Tym razem Rafał Godziemski zaprezentuje naszym widzom dwa rybne dania, którymi można urozmaicić tegoroczną kolację wigilijną – halibut w sosie z kiszonej kapusty oraz smażony śledź w płatkach owsianych. Zapraszamy na film.
Halibut w sosie z kiszonej kapusty:
- Cebula
- Odrobina oleju
- Ząbek czosnku
- Mąka na pizzę włoską MŁYNY STOISŁAW
- Łyżka masła
- Liść laurowy
- Ziele angielskie
- Pieprz czarny
- Gałązka tymianku
- Sól
- Filiżanka wody
- Sok z kiszonej kapusty PAWEKO
- Kapusta kiszona PAWEKO
- Filet z halibuta
- Sok z połówki cytryny
- Natka pietruszki
- Cukier biały POLSKI CUKIER
- Sos salsa CREMAJO
Smażony śledź w płatkach owsianych:
- Jajko
- Sól
- Pieprz czarny
- Ocet
- Skrobia ziemniaczana PPZ TRZEMESZNO
- Płatki owsiane MŁYNY STOISŁAW
- Kilka filetów śledziowych
- Olej
- Szalotka
- Gałązka tymianku
Sos:
- Jajko ugotowane na twardo
- Ogórki konserwowe PAWEKO
- CREMAJO czosnkowe
- Sól
- Pieprz czarny
- Koperek
- Sok z ćwiartki cytryny
Partnerem odcinka są:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?