https://expressbydgoski.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Polskie mięso najlepsze! Na Starym Rynku piknik z wołowiną, wieprzowiną i drobiem w roli głównej

red
Dariusz Bloch
Akcja nazywa się Świętomięs Polski i potrwa dwa dni. W sobotę od rana ustawiają się wystawcy, którzy promować chcą polską wieprzowinę, wołowinę i drób. Jakich atrakcji możemy spodziewać się na pikniku?

Ogromne kocioł i patelnia, byk z rożna i szereg stoisk. te atrakcje pojawiły się po to, by udowodnić, że nasze mięso jest jednym z lepszych na świecie.

Impreza kulinarna w samym sercu miasta organizowana jest przez zawodowych kucharzy i gospodynie.

Kto wybierze się na Stary Rynek, może wziąć udział w warsztatach kulinarnych, skorzystać z praktycznych porad i oczywiście skosztować przygotowanych pyszności. Byk się dopieka, ma być gotowy ok. 15.00 i wówczas przyjdzie czas na poczęstunek.

Poza strefami kulinarnymi, jest i Mięsna Wszechnica m.in. z poradami dietetyków oraz Strefa dla dzieci, czyli Zagroda Młodych Hodowców.

Hasło imprezy brzmi "W mięsie siła". Przekonywać o tym będą sportowcy i akrobaci.

W południe naukowcy i producenci rozpoczynają konferencję w ratuszu "Szanse i zagrożenia dla polskiego przemysłu mięsnego".

Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski