https://expressbydgoski.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Nowe badania wskazują, że czerwone mięso nie szkodzi zdrowiu. Wzbudziły wiele kontrowersji

Eliza Stimler
Do niedawna wielu specjalistów przekonywało, że ograniczenie mięsa wpływa pozytywnie na zdrowie. Za szczególnie niezdrowe uważano czerwone mięso, a jego spożycie zalecano ograniczyć do minimum. Jednak z najnowszych badania opublikowanych przez „Annals of Internal Medicine”, wynika, że czerwone mięso i jego przetwory nie powodują takich chorób jak rak, cukrzyca i choroby serca.Czytaj więcej >>Smaki Kujaw i Pomorza odcinek 6
Do niedawna wielu specjalistów przekonywało, że ograniczenie mięsa wpływa pozytywnie na zdrowie. Za szczególnie niezdrowe uważano czerwone mięso, a jego spożycie zalecano ograniczyć do minimum. Jednak z najnowszych badania opublikowanych przez „Annals of Internal Medicine”, wynika, że czerwone mięso i jego przetwory nie powodują takich chorób jak rak, cukrzyca i choroby serca.Czytaj więcej >>Smaki Kujaw i Pomorza odcinek 6 pixabay/ zdj. ilustracyjne
Do niedawna wielu specjalistów przekonywało, że ograniczenie mięsa wpływa pozytywnie na zdrowie. Za szczególnie niezdrowe uważano czerwone mięso, a jego spożycie zalecano ograniczyć do minimum. Jednak z najnowszych badania opublikowanych przez „Annals of Internal Medicine”, wynika, że czerwone mięso i jego przetwory nie powodują takich chorób jak rak, cukrzyca i choroby serca.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zdrowie

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski