Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nowe badania wskazują, że czerwone mięso nie szkodzi zdrowiu. Wzbudziły wiele kontrowersji

Eliza Stimler
Eliza Stimler
Do niedawna wielu specjalistów przekonywało, że ograniczenie mięsa wpływa pozytywnie na zdrowie. Za szczególnie niezdrowe uważano czerwone mięso, a jego spożycie zalecano ograniczyć do minimum. Jednak z najnowszych badania opublikowanych przez „Annals of Internal Medicine”, wynika, że czerwone mięso i jego przetwory nie powodują takich chorób jak rak, cukrzyca i choroby serca.Czytaj więcej >>Smaki Kujaw i Pomorza odcinek 6
Do niedawna wielu specjalistów przekonywało, że ograniczenie mięsa wpływa pozytywnie na zdrowie. Za szczególnie niezdrowe uważano czerwone mięso, a jego spożycie zalecano ograniczyć do minimum. Jednak z najnowszych badania opublikowanych przez „Annals of Internal Medicine”, wynika, że czerwone mięso i jego przetwory nie powodują takich chorób jak rak, cukrzyca i choroby serca.Czytaj więcej >>Smaki Kujaw i Pomorza odcinek 6 pixabay/ zdj. ilustracyjne
Do niedawna wielu specjalistów przekonywało, że ograniczenie mięsa wpływa pozytywnie na zdrowie. Za szczególnie niezdrowe uważano czerwone mięso, a jego spożycie zalecano ograniczyć do minimum. Jednak z najnowszych badania opublikowanych przez „Annals of Internal Medicine”, wynika, że czerwone mięso i jego przetwory nie powodują takich chorób jak rak, cukrzyca i choroby serca.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera