<!** Image 3 align=none alt="Image 218348" sub="Fot.: Dariusz Bloch">**
Przy plaży w Myślęcinku od 14.00 do 18.00 grillowano i gotowano w ramach kolejnej imprezy z cyklu „Gotuj z Mistrzem” organizowanej przez „Express Bydgoski”.
**Z inicjatywy jury pod przewodnictwem Grzegorza Parczewskiego, mistrza świata BBQ, jako element dekorujący potrawy tym razem wykorzystano polne kwiaty.
Jury oceniało metodę obróbki grillowanych potraw, smak i sposób podania, kładąc tym razem nacisk na nowoczesny styl grillowania polegający na delikatnym przypieczeniu potraw, dzięki któremu produkty zachowują bogatszy aromat.
<!** reklama>
W sobotę grillowało 8 ekip. Jurorzy najwyżej ocenili potrawy przygotowane przez drużyny - „Limianki” pod wodzą Ewy Grodzkiej (I miejsce), „Smakosze” z Grzegorzem Błażejewskim na czele (II miejsce) oraz „Pingwiny” dowodzoną przez Rafała Puszka (III miejsce).
Dużo działo się również wokół ogniska, nad którym wisiały węgierskie kociołki. Drużyny przygotowały zupę rybną z miruny oraz pomidorową.**
Zobacz galerię:
Grillowali z Expressem Bydgoskim. "