Za nami przedostatnie spotkanie z cyklu „Gotuj z mistrzem”. Uczestnicy wakacyjnej zabawy grillowali kiełbaski, skrzydełka i piersi z kurczaka.
<!** Image 3 align=none alt="Image 218906" sub="Fot.: Tomasz Czachorowski">
Tym razem pogoda nie zawiodła smakoszy. Sobota w Myślęcinku upłynęła nam pod znakiem rozgrzanego rusztu. Chętnych do pichcenia na świeżym powietrzu nie brakowało.
<!** reklama>
Podobnie zresztą jak drużyn amatorów, które wystartowały w wyścigu po nagrody. Trio kucharzy, a jednocześnie jurorów, smakowało fantazyjne potrawy przyrządzone przez uczestników zabawy.
Zawodnicy mieli do dyspozycji mięso, a także warzywa w tym, między innymi cukinię. Ciekawym akcentem były ostre kiełki rzodkiewki. Natomiast efekt końcowy zależał tylko i wyłącznie od kulinarnego talentu i pomysłu na potrawę.**
Zobacz galerię:
Kiełkują nam mistrzowie w gotowaniu. Tak było na imprezie "