<!** Image 3 align=none alt="Image 216828" >
Upał nie odstraszył fanów „Gotowania z mistrzem”. Grillowaliśmy z fantazją, a odważni smakowali „wściekłego psa”.
Po raz kolejny plaża grillowa w Myślęcinku wypełniła się aromatem pysznych dań przygotowywanych na rozgrzanym ruszcie.
Uczestnicy naszej akcji nie przestają zaskakiwać swoim kulinarnym talentem. Jury miało okazję posmakować, m.in. łódeczek z bakłażana i cukinii, wypełnionych grillowanych kurczakiem marynowanym w miodzie. Hitem sobotniego gotowania okazała się przyprawa zwana „wściekły pies”, zaliczana do najostrzejszych na świecie.
<!** reklama>
Mała kropelka potrafiła doprowadzić do łez największych twardzieli i twardzielki, bo i panie ustawiały się w kolejce do smakowania.
Dużo mniej ostre, ale za to pyszne w smaku zupy serwowano z kociołków węgierskich. Grzegorz Parczewski, mistrz świata BBQ, który sprawuje pieczę nad naszą akcją, sobotnią pomidorówkę określił mianem genialnej. Obszerniejszą relację oraz przepisy na desery z grilla znajdą Państwo w środowym „Expressie”.
Zobacz galerię:
Prawdziwych miłośników gotowania nie zniechęci nawet upał [ZDJĘCIA]