Przez całe wakacje „Express” organizuje imprezy kulinarne, które odbywają się na polanie grillowej w Myślecinku. W minioną sobotę chętnych do gotowania i grillowania nie brakowało.
<!** Image 3 align=none alt="Image 217434" sub="Fot.: Tomasz Czachorowski">
Siedem drużyn zmierzyło się w gastronomicznym pojedynku. 1. miejsce zajęła grupa „Pod Iżinkiem”, 2. „Trzy Muszkieterki”, a 3. „King Grill”.
<!** reklama>
Wyróżnienie trafiło do „Ugotowanych” oraz „Krasnali”. Uczestnicy grillowali kiełbasę, pierś i skrzydełka z kurczaka. W kociołkach gotowali zupę pomidorową i rybną z miruny.
Mistrzowie tym razem oprócz tradycyjnych dań z grilla, serwowali szaszłyki drobiowe z warzywami. Dodatkową atrakcją był pokaz tresury psów, zorganizowany przez bydgoski oddział Związku Kynologicznego.**
Zobacz galerię:
Smakołyki w Myślęcinku. 7 drużyn wzięło udział w akcji "